- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

50 de milioane de euro pentru aspectul futurist al stației de metrou Tudor Arghezi!

14 Oct, 13:41 • Cornel Ghimeșan
Stația de metrou Tudor Arghezi de pe cea mai circulată magistrală Berceni-Pipera ar putea fi gata până la finalul anului 2022. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro și va fi asigurată, în premieră, de Primăria Sectorului 4.
50 de milioane de euro pentru aspectul futurist al stației de metrou Tudor Arghezi!

Cea mai nouă stație de metrou din București va avea un aspect futurist, va fi supraterană și ar putea fi gata până la finalul anului 2022. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro și în premieră va fi susținută de Primăria Sectorului 4, în loc de Ministerul Transportului.  Este vorba despre stația Tudor Arghezi. Aceasta va beneficia și de o parcare de 300 de locuri.

Alte articole: Licitația pentru Centura de Est a Aradului a fost câștigată. Investiția este de 55 de milioane de euro

Stația supraterană Tudor Arghezi, construită cu bani europeni pe una dintre cele mai aglomerate magistrale de metrou, M2 Berceni-Pipera, va fi gata până la sfârșitul lui 2022.

Construcția stației Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni costă 50 de milioane de euro. Când va fi gata, va deservi zonele de la limita orașului, la intrarea în Capitală, pentru a reduce traficul rutier.

Ce include investiția de 50 de milioane de euro

 50 de milioane de euro pentru aspectul futurist al stației de metrou Tudor Arghezi!
50 de milioane de euro pentru aspectul futurist al stației de metrou Tudor Arghezi!

Potrivit descrierii, cu o lungime de 1,6 kilometri, supraterană, cu parter și două etaje și cu un design futurist, noua stație de metrou va fi finalizată, din punct de vedere logistic și al infrastructurii de transport, la finalul anului 2022, urmând ca Metrorex să facă verificările tehnice și să o dea în circulație. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sector 4 Violeta Boerescu, probabil în prima jumătate a anului viitor se va putea circula până la stația Tudor Arghezi.

Noua stație de metrou va beneficia de:

  • șase zone de acces pietonal, dintre care două vor fi situate pe partea opusă a șoselei, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal pe sub Șoseaua Berceni
  • o parcare de 300 de locuri

În plus față de stația Tudor Arghezi, parteneriatul cu Metrorex – dezvoltat de Sectorul 4 – presupune și modernizarea a 9 stații de metrou, primele fiind Apărătorii Patriei si Constantin Brâncoveanu, urmând Piața Unirii, Timpuri Noi, Tineretului, Eroii Revoluției, Piața Sudului, Dimitrie Leonida si Berceni.

Citește și: MDLPA finanțează modernizarea infrastructurii sociale și extinderea sistemelor de canalizare și gaze din 6 localități. Peste 19 milioane lei din POR vor fi investite în perioada următoare

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult