- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

90% în plus la pensie pentru o categorie de pensionari. Ministrul Muncii: „Peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari”

03 Nov, 15:48 • Bumbeneci Diana
Simona Bucura Oprescu are vești bune pentru mai mulți pensionari. Vor primi cu aproape 90% în plus la pensie începând cu 2024.
90% în plus la pensie pentru o categorie de pensionari. Ministrul Muncii: „Peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari”

Reprezentanții Guvernului promit că pensiile vor crește de două ori anul următor, după cum s-a anunțat încă de la finele lunii octombrie, însă veștile bune continuă pentru români. Se pare că unii dintre aceștia vor primi până la 90% în plus la pensie. Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii.

90% la pensie pentru români

„Pensiile vor crește anul următor de două ori! Prima dată la 1 ianuarie, prin indexarea cu 13,8%, și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform legii.

Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același ani. Avem însă o condiție de îndeplinit, să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

De aceea fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare, să trateze cu prioritatea această lege pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp.

Nu aș vrea ca din cauza unor blocaje, mai ales în Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate, sau și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate, cum a fost trecut în PNRR, până în 2070”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu.

Simona Bucura Oprescu: ”Până la 1 septembrie, toate pensiile vor fi recalculate”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu vine să întărească informațiile premierului, adăugând faptul că, după recalculare, nicio pensie nu va scădea. Sunt beneficiari de pensie care vor primi cu aproape 90% în plus la pensie. Conform oficialului, un român cu un stagiu de cotizare de 35 de ani pe salariul minim pe economie, care primește acum pensia minimă de 1.125 de lei, va ajunge la o pensie de aproape 2.000 de lei.

Simona Bucura Oprescu, despre banii la pensie
Simona Bucura Oprescu, despre banii la pensie

„Toate pensiile vor creste de 2 ori. Vor creste prima dată în ianuarie, prin majorarea de 13,8% care este prevazută de lege și pe care fiecare pensionar o va primi”, a spus Ministrul Muncii pentru Realitatea PLUS.

”Vom avea români cu pensii esențial mai mari”

„Până la 1 septembrie, toate pensiile românilor vor fi recalculate și începând cu luna septembrie fiecare român va primi noile taloane de pensie.

Ca urmare a acestei recalculări veți constata că inclusiv pentru românii care se află în indemnizația minimă socială, 1125 de lei, vom avea români care vor avea pensii esențial mai mari”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a mai explicat și despre faptul că a încercat să demonstreze cât de mari vor fi creșterile veniturilor seniorilor.

„Daca luăm cazul unui bărbat care a contribuit timp de 35 de ani la sistemul public de pensii pe salariul minim vom constata că și acesta se află sub indemnizația minimă socială. După recalculare vom constata ca un bărbat care are 18 puncte de pensie acum, va avea o creștere de 87,4%, adică va ajunge la o pensie de 1961 de lei. Între 1115 si 1961 diferența este consistentă”, a mai spus ministrul.

„După recalculare, cea mai mare parte a românilor vor avea pensii mai mari. Din evaluările noastre, peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari” a concluzionat Simona Bucura Oprescu.

Ai putea citi și: Cum vor profita bancherii de limitarea plăților cash. Adrian Negrescu: „Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi una sub imperiul comisioanelor bancare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult