- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost autorizată construcția pasajului Sinaia Sud, cu o lungime de 438 de metri! Lipsa Autostrăzii Ploiești – Brașov a determinat Ministerul Transportului să emită Autorizația!

05 Dec, 11:10 • Oprea Alina
Nu există Autostrada Ploiești - Brașov, așadar Ministerul Transportului a emis Autorizația pentru construcția pasajului Sinaia Sud, care are o lungime de 438 de metri, iar timpul de execuție este de 26 de luni!
A fost autorizată construcția pasajului Sinaia Sud, cu o lungime de 438 de metri! Lipsa Autostrăzii Ploiești - Brașov a determinat Ministerul Transportului să emită Autorizația!

A fost emisă Autorizația de Construire de către Ministerul Transporturilor pentru pasajul rutier subteran de la Sinaia Sud, la intersecția DN1 Centura Sinaia cu Bulveardul Republicii, intrarea în stațiune dinspre Ploiești. Pasajul Sinaia Sud, la intersecția de la Mefin (fabrica Mecanică Fină) cum mai este cunoscută, are o lungime de 438 de metri, iar timpul de execuție este de 26 de luni.

Autorizația de Construire este emisă pentru lucrări cu o valoare de 37 milioane lei (prin indicatorii tehnico -economici valoarea totală a investiției este de 53 de milioane lei. Proiectul face parte din programul pentru facilitarea circulației pe DN 1 Valea Prahovei, care include pasaje rutiere la Sinaia Nord, Azuga (subteran) și Predeal (sens giratoriu suspendat) precum și pasaje pietonale la Comarnic și Azuga. Pentru pasajul de la Sinaia Nord (lungime 382 metri), ieșirea din stațiune spre Bușteni valoarea investiției este de 56 milioane lei, iar durata de execuție 28 de luni.

Ambele pasaje de la Sinaia, Sud și Nord sunt prevăzute cu o singură bandă/sens, iar în timpul lucrărilor circulația va fi deviată pe o variantă locală. Investițiile sunt efectuate în cadrul unui parteneriat Ministerul Transporturilor/CNAIR- Consiliul Județean Prahova, pasajele fiind preluate la CJ Prahova în vara anului 2022 după cum Economedia a explicat aici. Proiectele au fost prinse pe finanțare europeană POIM 2014-2023 și, cel mai probabil vor continua cu finananțare 40 % din Programul Transporturi 2021-2027. Primăria Sinaia are contract de proiectare semnat pentru un pasaj subteran de 600 metri în zona centrală.

Autorizare de Construcție, Pasaj Sinaia Sud
Autorizare de Construcție, Pasaj Sinaia Sud

Ai putea fi interesat și de: Vești bune pentru bucureșteni! Circulația pe pasajul Europa Unită va fi deschisă săptămâna viitoare!

S-a autorizat construcția pentru pasajul Sinaia Sud

„Investiția este necesar a se realiza deoarece în prezent traficul rutier în interiorul orașului Sinaia se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autovehicule ce tranzitează Drumul Național 1, prin interiorul orașului, dar și a trecerilor de pietoni și a traficului local aferent străzilor care converg în Drumul Național 1, ceea ce conduce la timpi mari de așteptare în coloanele care se formează din cauza staționării îndelungate a autoheviculelor în interiorul orașului, consum sporit de carburant, poluare fonică și emisii crescute de noxe.

Conform studiului de trafic elaborat în perioada de trafic intens au fost înregistrate aproximativ 23.646 vehicule echivalate/zi. În vederea fluidizării traficului se propune reamenajarea zonei intersecției dintre DN 1 și Bulevardul Republicii prin realizarea obiectivului de investitii „Amenajare pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)”. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții a fost emisă Hotărârea Guvernului nr. 152/02.02.2022 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Consiliul Local al orașului Sinaia a emis Hotărârea nr. 77/21 aprilie 2022, prin care s-a aprobat trecerea din domeniul public a unității administrativ – teritoriale în domeniul public al statului a unor imobile în suprafață totală de 4.280 mp, modificată prin Hotărârea nr. 30 din 06 februarie 2023, în sensul că suprafața necesară realizării obiectivului de interes național a fost modificată, aceasta având un total de 4.323 mp.

Conform Notelor de inventar transmise de către Consiliul Local Sinaia, imobilele în suprafață totală de 4.323 mp au o valoare contabilă în cuantum total de 2.137.340 lei. Pentru suprafața de 3.285 mp situată pe Bulevardul Republicii FN există extrasul CF nr. 25567, pentru suprafața de 893 mp situată pe Calea București între 4B-12A există extrasul CF nr. 25573, pentru suprafața de 145 mp situată pe Calea București între 4B-12A există extrasul CF nr. nr. 25574.”, arată Hotărârea de Guvern, conform celor comunicate de Economedia.

Ai putea fi interesat și de: Vești bune! Nicușor Dan anunță finalizarea operațiunilor de asfaltare de sub pasajul Doamna Ghica