- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A fost emisă prognoza meteo până la Crăciun. ANM anunță frig de crapă pietrele în perioada 1-25 decembrie

01 Dec, 08:28 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele săptămâni. Vremea se răcește considerabil în teritoriu.
A fost emisă prognoza meteo până la Crăciun. ANM anunță frig de crapă pietrele în perioada 1-25 decembrie

Vremea în decembrie va fi destul de rece, de multe ori peste normalul perioadei, conform ultimei prognoze meteo. Temperaturile vor fi ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice în săptămâna Crăciunului, apoi vremea devine mai caldă în ultima săptămână din 2023, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni transmisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

4 – 11 decembrie
Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vezi și: Reguli noi pentru crescătorii de porci. Ce trebuie să știi dacă ai un astfel de animal în gospodărie chiar pe final de 2023

Condiții meteo reci
Condiții meteo reci

11 – 18 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

18 – 25 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

Poți citi: Bani de sărbători pentru milioane de români. Când sunt virate sumele pe card

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult