- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început criza roșiilor! Locul în care prețurile au crescut cu 400% din cauza ploilor și inundațiilor

11 Jul, 20:01 • Bumbeneci Diana
Criza roșiilor își spune cuvântul și la nivel internațional. Într-o țară, prețurile au ajuns la majorări și cu 400%.
A început criza roșiilor! Locul în care prețurile au crescut cu 400% din cauza ploilor și inundațiilor

Criza roșiilor este din ce în ce mai mare, după ce ploile și inundațiile au devastat culturile și au crescut prețurile cu 400%. Spre exemplu, într-o mega-piață din Delhi, prețul roșiilor, care sunt baza rețetelor indiene, a crescut cu peste 400% în ultimele săptămâni, din cauza inundațiilor care au devastat culturile din India, anunță Digi.

Roșiile au ajuns la un preț record

În Mumbai sau Delhi, kilogramul de roșii costa până acum ceva vreme 40 de rupii, iar acum a ajuns la 160 de rupii ba chiar mai mult, făcându-le inaccesibile pentru o gospodărie cu venituri mici. Comercianții au avertizat că prețurile ar putea atinge maxime record de 200 de rupii kilogramul în următoarele zile, deoarece recentele ploi musonice abundente au distrus rezervele din depozite.

Vezi astăzi și: Bătaie de joc într-un market din Pitești. Cum au reacționat oamenii când au văzut roşii „muşcate” de şoareci și scoase la vânzare

roșii
roșii

Ploile și inundațiile au dus la probleme grave în agricultură. Fermierii care au sere de roșii au povestit că este cel mai devastator sezon în ceea ce privește producția și profitul. Fermierul Arvind Malik a declarat că plantele au început să se usuce încă din februarie și că el și alți fermieri au intervenit cu soluții scumpe cu care au stropit recolta, dar că nu au putut să o salveze.

Malik mai povestește că în fiecare an avea noroc să vândă chiar și 30.000 de kilograme de roșii. Din păcate însă, anul acesta va ajunge să vândă maxim jumătate din anii anteriori.

Alte produse de bază, inclusiv ceapa, ghimbir și ardei iute, au fost afectate de creșterea prețurilor din cauza problemelor legate de condițiile meteo. Comercianții au spus că ar putea dura până la trei luni până când prețurile să scadă.

„A trebuit să-mi vând produsele cu mai puțin de două rupii pentru un kilogram, iar acum același lucru este vândut cu 160 de rupii pe piață”, a spus Malik. „Astăzi, nu-mi permit să cumpăr nici măcar un kilogram de roșii.”

Vezi și: Dispute pe programul Tomata. În timp ce Petre Daea susține că producţia de roşii a crescut la 760.000 tone, două partide anunță că România a importat roşii de 65 de milioane de euro din Turcia

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult