- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A murit fostul ministru Mircea Dușa! Cine a fost politicianul care a murit la doar 67 de ani

19 Dec, 10:20 • Bumbeneci Diana
A murit politicianul Mircea Dușa. Fostul ministru de Interne și al Apărării Naționale avea doar 67 de ani.
A murit fostul ministru Mircea Dușa! Cine a fost politicianul care a murit la doar 67 de ani

Politicianul Mircea Dușa a încetat din viață. Printre primii care au anunțat decesul fostului ministru a fost Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, anunță Agerpres.

Mircea Dușa a încetat din viață

Mircea Duşa a fost prefect, parlamentar şi a deţinut mai multe portofolii de ministru.

„Am aflat cu mare tristeţe vestea dispariţiei în această dimineaţă a colegului nostru social-democrat Mircea Duşa. În toate demnităţile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relaţia cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Duşa şi-a făcut datoria cu onoare şi respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Ciolacu

Mesaje de condoleanțe au venit și din partea ministerului Apărării.

„Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015. Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, transmite ministerul.

Cine este fostul ministru Mircea Dușa

Mircea Dușa s-a născut la 1 aprilie 1955, Toplița, în județul Harghita. Politician român și membru al Parlamentului României, în anul 2012 Mircea Dușa a ocupat funcția de ministru de Interne în primul guvern condus de Ponta.

După data de 21 decembrie 2012 a fost ministru al Apărării Naționale în guvernele Ponta II, III și IV. Pe 4 noiembrie 2015, prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dușa să preia conducerea interimară a guvernului.

Mircea Dușa

Înainte de Revoluția din 1989, Mircea Dușa a ocupat diferite funcții în Partidul Comunist Român și consiliul popular al orașului Toplița. A fost, pe rând, șef serviciu în perioada 1976-1986 și vicepreședinte între 1986 și 1990.Ulterior, între anii 1990 și 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița.

Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales deputat de Harghita pe listele PSD.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult