- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Abia acum s-a aflat! Cât câștigă, de fapt, un polițist abia ieșit de pe băncile școlii!

09 Aug, 13:46 • Bumbeneci Diana
Cât câștigă un polițist ieșit de pe băncile școlii. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Conctractual (SNPPC) din Ministerul Afacerilor Interne trage un semnal de alarmă.
Abia acum s-a aflat! Cât câștigă, de fapt, un polițist abia ieșit de pe băncile școlii!

Un nou semnal de alarmă legat de salariul unui polițist aflat la început de drum. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Conctractual (SNPPC) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) trage un semnal de alarmă și afirmă că deficitul real din Poliția Română se apropie de 50.000 angajați în sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Cât câștigă, de fapt, un polițist

În același timp, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Conctractual (SNPPC) din Ministerul Afacerilor Interne dezvăluie că un agent de poliție ieșit de pe băncile școlilor are un salariu net de încadrare în valoare de numai 2.200 lei. De asemenea, tinerii polițiști, repartizați în alte localități decât în cele de domiciliu beneficiază și de 400 de lei pentru chirie.

Dacă tot se vrea desființarea unor instituții, poate ar trebui și la POLIȚIE să stingem lumina și să închidem, concluzionează sindicaliștii din Poliția Română.

Poliția Română
Poliția Română

Comunicatul SNPPC:

„În cursul zilei de astăzi, 04 august 2023, 926 elevi din Şcolile de agenţi de poliţie și 107 din Școala de agenți de poliție de frontieră Oradea, care au susținut admiterea la începutul acestui an, au depus jurământul militar, în cadrul unor ceremonii organizate la sediile instituţiilor.

Este pentru prima dată în istoria Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Jandarmeriei Române, când se ocupă doar jumătate din locurile de la școlile postliceale.

Să nu uităm că din statistici, 10% din tinerii absolvenți își dau demisia în primul an de muncă.

Fără o predictibilitate clară a salarizării, a carierei și a pensionării, s-a ajuns la dezastrul în care ne aflăm acum.
Și este abia începutul…

Cu 2200 lei net salariul de încadrare, cu 400 lei chirie pentru tinerii polițiști repartizați în interesul instituției în alte localități decât cele de domiciliu, vom fi nevoiți să suportăm cu toții colapsul în care ne aflăm. În curând străzile vor fi ocupate de infractori și nu de forțele de ordine publică.
Ne apropiem de un deficit real de 50.000 angajați în sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională și zilele acestea s-a luat decizia tăierii a 30% din funcțiile vacante.

Mii de localități închise la orele 16.00, cozi interminabile în vămi, dosare soluționate după ani de zile, intervenții la 112 după o oră de la apel, sunt doar căteva din situațiile ce vor apărea în perioada următoare.

Dacă tot se vrea desființarea unor instituții, poate ar trebui și la POLIȚIE să stingem lumina și să închidem.

Deși nevoia de siguranță stă la baza oricărei societăți democratice, care este conștientă că fără siguranță va avea haos, politicienii români, indiferent de culoarea politică, au ales să distrugă tot ce înseamnă Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

Le adresăm tinerilor elevi felicitări pentru depunerea Jurământului militar şi le dorim succes în procesul de pregătire inițială, asigurându-i că le vom fi alături, pe parcursul viitoarei cariere, pentru apărarea drepturilor și promovarea intereselor ce derivă din statutul de polițist!”, a transmis SNPPC.

Citește și: Șoferii se lovesc de o nouă scumpire la motorină. A fost stabilit prețul carburanților azi, 9 august

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult