- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Abia s-a deschis Aeroportul din Brașov și deja „au comis-o”. Avionul a plecat înainte să ajungă călătorii

16 Jun, 13:04 • Stefan Simion
După inaugurarea cu mare fast a Aeroportului din Brașov, de joi, 15 iunie, au apărut deja primele probleme. Prima cursă de vineri, către Stuttgart, a decolat mai rapid decât era programat inițial. 
Abia s-a deschis Aeroportul din Brașov și deja „au comis-o. Avionul a plecat înainte să ajungă călătorii

Primul avion care a plecat de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a avut ca destinație Stuttgart, Germania. Din cauza unei modificări de orar, aparatul de zbor a decolat mai rapid, iar câteva persoane au ratat avionul.

Călătorii au fost informați pe ultima sută de metri cu privire la modificarea orarului, însă nu toți au apucat să deschidă mailul, relatează Adevărul.ro.

Nu aceasta a fost singura problemă. Din cauza unor restricții de operare pe aeroport, respectiv a functionării acestuia doar în intervalul orar 7 dimineața – 7 seara, compania Dan Air comasează unele zboruri în următoarele două săptămâni.

Concret, până la finalul lunii iunie, zborurile Dan Air dintre București (Otopeni) și Nurnberg, Stuttgart, Barcelona și Bruxelles vor fi comasate cu cele de la Brașov. Astfel, călătorii care pleacă din Capitală către cele patru destinații vor avea o oprire de aproximativ 40 de minute pe aeroportul din Brașov, fără a fi debarcați din aparatul de zbor. Același lucru se va întâmpla și cu zborurile de retur, informează Boarding Pass.

Zborurile Dan Air din București către Londra (aeroportul Gatwick) și Munchen vor fi operate fără escală.

Aeroportul din Brașov, primul construit în România după 50 de ani

Aeroportul Brașov – Ghimbav este primul aeroport construit în România, după 50 de ani. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 140 de milioane de euro.

Aeroportul a fost inaugurat pentru public pe 10 și 11 iunie cu concerte și artificii.

Pe lângă compania românească Dan Air, și maghiarii de la Wizz Air au anunțat câteva curse: Brașov – Luton (din 2 august) și Brașov – Dortmund (din 2 septembrie).

Lista destinațiilor se poate schimba, unele noi pot apărea, altele pot dispărea. Fiind vorba despre un aeroport aflat la început, este dificil de estimat cum vor merge lucrurile.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult