- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Abuz în serviciu la Hidroelectrica. Directorul care și-a construit din banii companiei un ponton la Vidraru scapă de acuzații. Explicațiile magistraților

24 Mar, 16:31 • Lupu Alexandra
Șeful de la Hidroelectrica care s-a folosit de banii companiei pentru a construi un ponton pe malul lacului Vidraru scapă de acuzații. Iată cum se explică situația.
Abuz în serviciu la Hidroelectrica. Directorul care și-a construit din banii companiei un ponton la Vidraru scapă de acuzații. Explicațiile magistraților

Constantin Metehoiu este directorul de la Hidroelectrica care a fost acuzat că a folosit banii companiei pentru a-și construi un ponton pe malul lacului Vidraru, așa cum anunță g4media.ro. Cu toate acestea, Tribunalul Argeș a decis încetarea procesului penal care a fost deschis împotriva șefului acum doi ani.

Șeful de la Hidroelectrica scapă de acuzații

În urmă cu doi ani, Tribunalul din Argeș a deschis un dosar penal pe numele lui Constantin Metehoiu, după ce a construit un ponton pe malul lacului Vidraru din banii companiei, fără să aibă autorizație. Șeful de la Hidroelectrica a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2020, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și participație improprie.

Așadar, Metehoiu era acuzat de procurori că s-a folosit de funcția deținută și a încălcat mai multe prevederi legale, iar totodată, în timpul anului 2011, acesta ar fi folosit resursele societății pentru o construcție metalică pentru deservirea unui ponton la malul lacului Vidraru. Prejudiciul adus către Hidroelectrica se ridica la 325.879 lei, așa cum reiese din constatările făcute de DNA.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Anunț de interes pentru clienții care așteaptă facturile de la Hidroelectrica. Când încep să vină ordinele de plată

Șeful de la Hidroelectrica scapă de acuzații
Șeful de la Hidroelectrica scapă de acuzații

„Concret, inculpatul ar fi încălcat prevederile Legii 500/2002 privind finanţele publice şi ale OUG nr.119/1999 privind controlul financiar preventiv. Ulterior, în cursul anului 2012, inculpatul ar fi semnat două ordine de plată şi ar fi asigurat decontarea unor facturi către firma executantă a lucrărilor şi cea de proiectare, în condiţiile în care documentele atestau în fals că respectiva construcţie s-ar fi realizat (scriptic) la Barajul Vâlsan, când în realitate fusese realizată la locaţia menţionată mai sus.

Pentru una dintre facturi, inculpatul Metehoiu Constantin ar fi determinat două persoane cu atribuţii financiare, aflate în subordinea sa, să acorde vizele de acceptare la plată şi de control financiar preventiv fără ca ele să cunoască faptul că structura era deja executată”, constată anchetatorii.

Cu toate acestea, Tribunalul Argeș a decis încetarea procesului penal împotriva lui Metehoiu, având în vedere că judecătorii au constatat că faptele de care este acuzat directorul s-au prescris. Pe de altă parte, pe latură civilă, șeful de la Hidroelectrica a fost pus să plătească despăgubiri materiale în valoare de 325.879 lei. Potrivit DNA, prin intermediul acțiunilor în care Metehoiu s-a înscris, acesta a reușit să aducă un prejudiciu imens către Hidroelectrica.

Citește și: Informația momentului pentru clienții Hidroelectrica. Ce trebuie să știe despre citirea indexului