- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Accizele la motorină, achitate integral de Ministerul Agriculturii şi în 2024. Anunțul ministrului Florin Barbu

15 Jan, 21:15 • Bumbeneci Diana
Acciza la motorină va fi achitată integral de Ministerul Agriculturii şi în 2024. Anunțul ministrului Florin Barbu.
Accizele la motorină, achitate integral de Ministerul Agriculturii şi în 2024. Anunțul ministrului Florin Barbu

Vești noi pentru românii care protestează: acciza la motorina utilizată în agricultură va fi suportată integral de Ministerul Agriculturii şi în anul 2024, a anunţat, luni, ministrul de resort Florin Barbu.

Accizele la motorină, achitate integral de Ministerul Agriculturii şi în 2024

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a ținut să transmită că valoarea ajutorului de stat va fi ajustată. În acest sens, actualizarea valorii ajutorului de stat privind rambursarea accizei la motorina achiziționată și utilizată în agricultură a fost una dintre solicitările fermierilor, iar propunerea a fost acceptată având ca termen 30 iunie 2024.

Ai mai putea citi: Admitere liceu militar 2024. MApN a publicat calendarul și etapele concursului

Florin Barbu, despre accizele la motorina
Florin Barbu, despre accizele la motorina

„Acciza (la motorina utilizată în agricultură n.r.) este suportată integral de Ministerul Agriculturii. În cazul în care acciza a crescut la motorină, ea va fi ajustată astfel încât să fie achitată de către Ministerul Agriculturii în anul 2024 (…)

Legat de acei 2 lei pentru motorină, aceștia au fost dați în anul 2023, o parte din bani au venit de la Comisia Europeană, 29,7 milioane de euro, și Guvernul României a mai alocat 30 de milioane de la bugetul de stat”, a subliniat Florin Barbu.

Ministrul a mai transmis că, în cazul în care după rectificarea bugetară se identifică sume la Ministerul de Finanțe, va veni cu un sprijin inclusiv pentru culturile din primăvara anului 2023.

„Eu sunt convins că voi insista în continuare. Să nu credeți că mă voi lăsa și nu mă voi duce la Comisia Europeană să solicit banii pentru fermierii care au fost afectați în războiul absurd al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv acești bani pe care bugetul statului îi suportă până în luna mai, să fiți sigur că voi merge către Comisia Europeană, voi solicita rambursarea acestor bani și aceștia vor fi reintegrați în agricultura din România”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Poți citi: Lovitură pentru fumătorii din România. Se scumpesc țigările începând cu 16 ianuarie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult