- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Acesta este cel mai tare job din lume! Principiul pe care l-a aplicat un tânăr ca să lucreze doar 5 ore pe săptămână şi să câştige 200.000 de euro pe lună

23 Feb, 16:53 • Anghel Oana
Care este cel mai tare job din lume? Cei mai mulţi dintre noi au un job la care petrec ce puţin 8 ore pe zi. Nu puţini sunt aceia care uită să mai plece de la locul de muncă sau îşi iau sarcinile neterminate acasă, astfel încât timpul lor efectiv de muncă poate ajunge până la 10-12 ore zilnic.
Acesta este cel mai tare job din lume! Principiul pe care l-a aplicat un tânăr ca să lucreze doar 5 ore pe săptămână şi să câştige 200.000 de euro pe lună

Cel mai tare job din lume! Auzim sau citim, adesea, că „dacă faci ce-ți place cu adevărat, nu vei simţi că munceşti nicio zi din viața ta„. Dincolo de citatele motivaţionale, stă, însă, realitatea care arată cu totul altfel. Sunt extrem de puţini cei care chiar muncesc din plăcere, cei mai mulţi o fac din nevoie şi pe salarii care, adesea, îi ajută doar să supravieţuiască.

Cel mai tare job din lume: cum să câştigi 200.000 de euro pe lună

Există, totuşi, şi oameni care au reușit să facă o schimbare majoră în viață lor profesională. La 40 de ani, Graham Cochrane ajunge să câştige aproape 200.000 de euro în fiecare luna. Norocul i-a surâs când se aştepta mai puţin. După o concediere, bărbatul a fost nevoit să-şi găsească altă sursă de venit. A început temător, cu un blog online. A avut noroc, curaj şi inspiraţie, iar astăzi deţine două dintre cele mai mari afaceri online.

Citeste si Greșeli majore pe care mulți angajați le fac la locul de muncă. Sfaturile unui expert în Resurse Umane: „Persoanele super-umane tind să nu vorbească despre realizările lor”

În 2009, în urmă concedierii mele din timpul Marii Recesiuni, am început un blog că o afacere secundară. Nu știam nimic despre afaceri. Astăzi, am construit două afaceri online: o companie care oferă educație muzicală și o firma care oferă consultanță în afaceri. Împreună, aduc venituri pasive de aproape 200.000 de euro pe luna”, spune Graham Cochrane, într-un editorial publicat în cnbc.com

cel mai tare job din lume

Afaceristul le face o recomandare importantă celor care vor să-şi deschidă propria afacere, dar nu au curaj: să nu mai dea crezare stereotipurilor.

Am învățat multe despre ce este necesar pentru a crea o afacere extrem de profitabilă. Întotdeauna le spun oamenilor că dacă vor să înceapă un business secundar sau chiar o afacere full-time, trebuie mai întâi de toate să înceteze să creadă anumite stereotipuri”, continuă el.

A ajuns să lucreze doar cinci ore pe săptămână

Când a început prima afacere, Graham era sfătuit de apropiaţi să muncească mult. Aceştia se lăudau că ei muncesc chiar şi… 80 de ore pe săptămână. Graham, însă, a considerat că trebuie să aibă şi viaţă personală, să se dedice copilului şi soţiei, aşa că sfaturile apropiaţilor i-au trecut pe lângă ureche.

Citeste si Topul celor mai căutate joburi la început de 2024. Ce locuri de muncă își doresc românii

În calitate de soț și tată, nu îmi doream genul acela de viață. Voiam să fiu prezent în viață familiei mele. Așa că am luat o decizie crucială de a nu lucra niciodată mai mult de 40 de ore pe săptămâna. De atunci și până astăzi am redus această cifra la doar cinci ore pe săptămâna.

Dacă îți pui cu adevărat mintea la contribuție și îți oferi 40 de ore pe săptămâna pentru a realiza ceva, va dura 40 de ore. Dacă îți oferi 80, va dura 80. Crearea unei constrângeri de timp te va forță să fii creativ și concentrat”, spune Graham.