- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aceste băuturi ar putea fi interzise pentru minori! Amenzile ajung până la 3.000 de lei

01 Oct, 14:47 • Bumbeneci Diana
O nouă decizie radicală. Vânzarea băuturilor energizante către minori ar putea fi interzisă!
Aceste băuturi ar putea fi interzise pentru minori! Amenzile ajung până la 3.000 de lei

Băuturi energizante, interzise pentru minori. Deputatul PSD Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, a depus un proiect legislativ care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori. Amenzile merg până la 3.000 de lei și se poate ajunge chiar la suspendarea activității între 10 și 30 de zile.

Minorii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante

Proiectul modifică legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ai mai putea citi: Jobul de inginer de calcul în 2023. Cât câștigă un astfel de angajat în România și care sunt atribuțiile sale

Potrivit proiectului, constituie contravenție „comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturi energizante”.

Băuturile energizante sunt definite astfel în proiect: „băuturile care conțin combinații variate de carbohidrați vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central”.

Băuturi interzise pentru minori
Băuturi interzise pentru minori

Vânzarea sau oferirea de băuturi energizante minorilor se pedepsește cu amendă de la 100 la 500 de lei, iar dacă fapta se repetă, se dispune măsura suspendării activității între 10 și 30 de zile.

În cazul în care băuturile energizante se vând sau sunt oferite în incinta unei instituții de învățământ, a unei instituții de sănătate sau destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, amenda este cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei.

Vezi și: Noi orașe adăugate pe harta dezvoltatorilor de spații de retail în 2023. Ce zone din România au cucerit piața

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult