- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jobul de inginer de calcul în 2023. Cât câștigă un astfel de angajat în România și care sunt atribuțiile sale

09 Sep, 14:33 • Bumbeneci Diana
Un inginer de calcul câștigă între 1.200 și 1.500 de euro net pe lună. Iată ce trebuie să facă acesta pentru veniturile sale.
Jobul de inginer de calcul în 2023. Cât câștigă un astfel de angajat în România și care sunt atribuțiile sale

În România, joburile de inginer sunt la mare căutare datorită veniturilor Un angajat pe poziţia de inginer de calcul are un salariu care variază, în medie, între 1.200 şi 1.500 de euro net pe lună, după cum arată de la platforma de recrutare online bestjobs, citat de Zf.

Ce trebuie să facă un inginer de calcul pentru veniturile sale

Jobul de inginer de calcul este o poziţie vitală în diverse industrii, precum inginerie, construcţii şi cercetare. Inginerii de calcul efectuează analize şi simulări complexe pentru a dezvolta, testa şi valida produse, structuri sau sisteme. Ei utilizează software avansat pentru a modela comportamentul materialelor, performanţa structurală, fluxurile de date sau alte aspecte relevante pentru proiectele lor.

Inginer de calcul
Inginer de calcul

Aceşti profesionişti lucrează strâns cu echipele de proiect pentru a asigura integritatea şi eficienţa soluţiilor, identificând şi rezolvând problemele tehnice. În prezent, sunt mai multe astfel de poziţii deschise la nivel naţional, în special în Bucureşti, Piteşti sau Constanţa, salariul fiind de 1.200 – 1.500 euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Potrivit sursei citate, printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonusuri de performanţă, prime de sărbători, asigurare medicală şi decontarea transportului.

În prezent, 1.276 de posturi vacante pentru poziţia de inginer calcul sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Piteşti, Constanţa etc.

Mai poți citi și: 1 octombrie va aduce noi măsuri de austeritate în România. De ce decizii se vor lovi românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult