- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Acord de sprijin între stat şi Nuclearelectrica, pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă

19 Dec, 23:55 • Claudia Simion
Guvernul a aprobat, luni, printr-un proiect de lege, semnarea acordului de sprijin între statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
Acord de sprijin între stat şi Nuclearelectrica, pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că a fost aprobată semnarea acordului de sprijin între statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

„Astăzi, Guvernul, la propunerea Ministerului Energiei, a aprobat proiectul de lege privind semnarea acordului de sprijin între statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă, urmând ca Parlamentul să aibă spre aprobare semnarea acestui acord”, a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Citește și Dan Cărbunaru, declarații despre pensiile românilor. „În privința vârstei de pensionare, ca și în cazul altor potențiale schimbări, vor fi luate măsuri”

Dan Cărbunaru a spus că, potrivit estimărilor, Unitatea 3 de la Cernavodă ar urma să intre în exploatare la finalul anilor 2030, iar un an mai târziu Unitatea 4.

„Ambele vor dubla contribuţiile energiei nucleare în sistemul în sistemul energetic. Practic, de la 20%, această pondere a energiei nucleare în sistemul naţional energetic ar urca la 36%. Vor fi create noi locuri de muncă în sectorul nuclear şi, de asemenea, va fi dezvoltat lanţul de furnizori”, a explicat Dan Cărbunaru.

Citește și Investiție de aproape 6 miliarde de lei în Porturile Constanța și Galați. Cărbunaru: „va permite și conectarea la rețeaua centrală Rin-Dunăre-Alpi, oportunitate importantă pe care România o va valorifica în acest context”