- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adevărul iese la iveală! Șeful Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, declarații despre proiectul de lege privind pensiile speciale

09 Aug, 18:30 • Lupu Alexandra
Șeful Comisiei de Muncă din Camera Deputaților spune adevărul despre proiectul de lege privind pensiile speciale. Cât de departe a ajuns amendamentul.
Adevărul iese la iveală! Șeful Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, declarații despre proiectul de lege privind pensiile speciale

Noi declarații despre pensiile speciale! Șeful Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a declarat că nu au fost elaborate amendamentele la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul indemnizațiilor din această categorie, informează stiripesurse.ro.

Noi declarații despre pensiile speciale

Adrian Solomon aruncă în aer toate speculațiile despre proiectul de lege privind pensiile speciale. Președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților a transmis printr-un comunicat de presă că nu au fost elaborate amendamentele pentru proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Citește și despre: A fost anunțată data limită până la care românii mai pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie. Autoritățile anunță ce documente sunt necesare

„În ultimele zile au apărut în spaţiul public şi în mass-media diverse tabele cu amendamente la proiectul de Lege pentru modificarea„ şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal – PLx 244/2023, cu precizarea că acestea ori au fost elaborate la nivelul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială (menţionându-se şi numele unor angajaţi), ori chiar au fost însuşite de această comisie, urmând a fi aprobate la reluarea dezbaterilor proiectului mai sus menţionat, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale”, precizează comunicatul de presă al Camerei Deputaţilor.

Adrian Solomon a precizat, pe această cale, că la nivelul Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților nu au fost elaborate amendamentele sau tabelele de lucru. Mai mult decât atât, social-democratul afirmă că nu au avut loc discuții despre forma pe care ar trebui să o aibă textul legii, ca urmare a declarării unor texte ca fiind neconstituționale.

Pensii
Pensii

În comunicatul de presă se arată că trebuie să existe o delimitare față de informațiile apărute în spațiul public și în mass-media. Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei prin care a admis parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în ceea ce privește pensiile speciale.

Decizia urmează să fie modificată din nou de către Parlament, întocmai pentru ca actul normativ să fie pus în acord cu recomandările CCR.  Printre altele, judecătorii Curții informează că nu pot fi făcute modificări ale spectrului remodelării elementelor definitorii ale dreptului la indemnizație deja exercitat și anume pensia aflată în plată, tocmai pentru că acest lucru „afectează integritatea şi substanţa acestuia şi pune sub semnul îndoielii încrederea cetăţeanului în stat şi în activitatea de legiferare”.

Te-ar putea interesa și: Care a fost cea mai mare pensie specială plătită în iulie. 10.310 de români au beneficiat de pensia de serviciu. CNPP, date oficiale