- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ADIO cozi pe Autostrada Soarelui! Pasajul Drajna se deschide înainte de termen. De la ce oră se va da startul la circulație

29 May, 21:44 • Constantin Cristina
Circulația pe Pasajul Drajna va fi disponibil începând de mâine, 30 mai, de la ora 10:00. Motivul de bucurie este că dispar cozile la ieșirea de pe Autostrada Soarelui.
ADIO cozi pe Autostrada Soarelui! Pasajul Drajna se deschide înainte de termen. De la ce oră se va da startul la circulație

Pasajul Drajna se deschide înainte de termen! Românii își iau adio de la aglomerația formată la ieșirea de pe Autostrada Soarelui, potrivit ziare.com.

Citește și: Inaugurarea se amână! Pasajul de la Doamna Ghica este gata doar 78%, primele mașini vor circula pe el abia la toamnă

ADIO cozi pe Autostrada Soarelui! Pasajul Drajna se deschide înainte de termen. De la ce oră se va da startul la circulație

Circulația va fi deschisă de mâine, 30 mai, începând cu orele 10:00, după anunțul făcut de Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrație a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Deschidem Pasajul Drajna, mâine, începând cu ora 10:00! Lucrările pe cei 2,7 km ai acestui pasaj au durat cu aproximativ două luni mai puţin decât era prevăzut în contract”, a scris, luni, pe Facebook, directorul CNAIR.

Cristian Pistol a precizat că odată cu deschiderea acestui pasaj se va decongestiona aglomerația care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina.

„În perioada sezonului estival creşte inclusiv frecvenţa trenurilor spre litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp. Construcţia pasajului de la Drajna (judeţul Călăraşi) de pe DN 21 a fost finanţată din bani europeni (POIM) şi reprezintă prima etapă din drumul Transregio Brăila – Slobozia – Călăraşi – Chiciu”, a mai transmis directorul CNAIR.

Ministrul Transporturilor a declarat pe parcursul zilei de astăzi că lucrările de pe Autostrada Soarelui vor fi gata înainte de termen, astfel, oamenii care merg la mare nu se vor mai confrunta cu aglomerația infernală din trafic.

Sorin Grindeanu a confirmat în data de 4 mai că, în doar 15 luni de la începerea lucrărilor de la pasajul Drajna din județul Călărași, ele au un stadiu fizic de 94%. De executarea lucrărilor se ocupă un constructor român. Ele au fost demarate în decembrie 2021 și vor fi gata înainte de iunie 2023, așa cum arată ultimele informații, mai exact, marți, în data de 30 mai 2023.

Alte articole: Prețul gazelor naturale, în scădere în Europa. Traderii nu exclud posibilitatea să se înregistreze o perioadă de prețuri negative