- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio drumuri la poliție! Începând de azi, cazierul poate fi obținut online. Iată cum

30 Jan, 13:11 • Bumbeneci Diana
Cazierul judiciar se poate obține gratuit în format electronic. Iată cine îl poate descărca online, prin doar câțiva pași simpli.
Adio drumuri la poliție! Începând de azi, cazierul poate fi obținut online. Iată cum

Vești bune pentru românii care s-au săturat de birocrație. Cazierul judiciar va putea fi eliberat online începând de astăzi, așa cum a anunțat recent ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja. După multe încercări, aplicația lansată recent la permite și descărcarea cazierului, prin intermediul unor pași simpli.

Cazierul poate fi obținut online, începând de azi

Certificatul va putea fi descărcat de pe platforma Ghișeul.ro, același site unde taxele, impozitele, amenzile sau alte servicii se pot plăti online. După cum susțin oficialii, online se vor putea descărca certificate doar pentru cei care nu au fapte penale. Românii care au înscrisuri în cazier vor mai avea de așteptat o vreme, iar între timp trebuie să se prezinte la ghișee, la poliție. Cu toate acestea însă, lansarea programului va permite reducerea cozilor infernale.

Mai poți citi: Euroins primește o nouă sancțiune record! ASF a amendat compania cu peste 300.000 de lei

Cazier Judiciar
Cazier Judiciar

În aceste momente, din cauza protecției datelor cu caracter personal, cazierul judiciar mai poate fi cerut la angajare doar atunci când legislația prevede că acest lucru este obligatoriu, de exemplu, în cazul funcționarilor publici, consilierilor juridici, gestionarilor sau personalului cu atribuții de pază. În restul situațiilor, cazierul nu mai poate fi solicitat.

De altfel, eliberarea cazierului este gratuită, se realizează pe loc, iar perioada de valabilitate este de 6 luni. În acest context, oficialii au mai transmis că eliberarea online a cazierului judiciar va scuti peste 1,5 milioane de români de drumuri la secțiile locale de poliție.

Ai mai putea citi: Vouchere sociale 2023. Prima tranşă a ajutorului pentru alimente va ajunge cu întârziere la beneficiari

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult