- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio patinoar în Miercurea Ciuc! Prețurile mari la curent duc și la reducerea iluminatului festiv. Primarul Korodi Attila: Prețul o să crescă de 5-6 ori!”

21 Nov, 19:09 • Cornel Ghimeșan
Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat faptul că anul acesta autoritățile locale nu își pot asuma să deschidă patinoarul, doarece costurile la energie vor creștre de cel puțin 5-6 ore. De asemenea, iluminatul festiv va fi redus anul acesta din aceleași motive.
Adio patinoar în Miercurea Ciuc! Prețurile mari la curent duc și la reducerea iluminatului festiv. Primarul Korodi Attila: Prețul o să crescă de 5-6 ori!”

Primăria Miercurea-Ciuc a anunțat că va renunța la amenajarea patinoarului în aer liber, din centrul oraşului, care a avut un succes foarte mare anul trecut, din cauza preţurilor mari la energie electrică. De asemenea, primarul Korodi Attila a mai anunțat că în perioada în care va fi iluminat festiv în municipiu, acesta va fi redus la jumătate.

Alte articole: Ciucu nemulțumit de atitudinea lui Nicușor Dan: „PNL l-a susținut ca primar, i-a plătit campania electorală, i-a acordat sprijinul încă doi ani. Nu noi suntem acum în ofsaid.”

„Decizia Guvernului, ordonanţa de urgenţă care a stabilit metodologia de subvenţii şi care este în vigoare, nu ne permite ca, de exemplu, un patinoar extern să aibă acces la curent electric la tarif subvenţionat. Asta înseamnă că dacă anul trecut putem spune că ne-a costat undeva la 55.000 de lei curentul electric (pentru patinoarul în aer liber-n.red), anul acesta este greu de estimat, cel puţin de 5-6 ori mai mult. 

Este o sumă semnificativ mai mare şi nu ne putem asuma această responsabilitate, mai ales că este un haos pe partea de reglementare. Deci nu va mai fi anul acesta patinoar în aer liber, dar iarna următoare, dacă există o minimă şansă ca să fie o reglementare clară, o să îl repornim, pentru că ne-a plăcut şi nouă enorm de mult programul care a fost făcut în Piaţa Libertăţii pe perioada iernii. Oraşul are nevoie de astfel de programe, dar acum trebuie să fim mai chibzuiţi”, a declarat primarul Korodi Attila, într-o conferinţă de presă.

Ce se întâmplă cu iluminatul festiv în Miercurea Ciuc

Adio patinoar în Miercurea Ciuc! Prețurile mari la curent duc și la reducerea iluminatului festiv. Primarul Korodi Attila: Prețul o să crescă de 5-6 ori!”
Adio patinoar în Miercurea Ciuc! Prețurile mari la curent duc și la reducerea iluminatului festiv. Primarul Korodi Attila: Prețul o să crescă de 5-6 ori!”

În legătură cu iluminatul festiv, municipalitatea a luat decizia ca acesta să fie redus la jumătate din perioada de anul trecut, respectiv de la două luni, la o lună.

„Sărbătorile sunt sărbători şi de aceea ne-am decis ca în perioada Adventului, adică perioada premergătoare sărbătoririi Crăciunului şi în perioada vacanţei de iarnă, iluminatul festiv să aibă aceeaşi anvergură ca anul trecut. Adică zona centrală, principalele zone pietonale, de întâlnire, bulevardele cele mai importante, la care se adaugă şi cartierul Spicului, zona bisericilor şi la intrările în oraş. Acestea vor rămâne ca şi anul trecut, dar diferenţa este că dacă anul trecut au fost puse în funcţiune două luni de zile, acum ne vom limita la o singură lună. Adică după încheierea vacanţei de iarnă acestea vor fi stinse”, a explicat Korodi Attila.

Acesta a mai spus că în funcţie de facturile pentru toamnă, este posibil să se facă o excepţie şi să fie menţinut iluminatul festiv în Parcul Central şi în luna ianuarie.

Korodi Attila a subliniat faptul că, la fel ca anul trecut, în oraş vor fi amplasaţi doi brazi de Crăciun, respectiv în Parcul Central, unde vor avea loc majoritatea programelor festive, şi la intersecţia dintre piaţa Majlath Gustav Karoly cu strada Petofi Sandor.

Tradiţionalele evenimente organizate cu ocazia aprinderii lumânărilor de Advent, în cele patru duminici dinaintea Crăciunului, vor avea loc în Parcul Central, toţi cei care doresc fiind invitaţi la concerte cu muzică specifică. De asemenea, va avea loc şi un program festiv în care copiii îl vor aştepta pe Moş Nicolae, pe platoul din centrul municipiului, dar vor fi şi concerte de colinde în diferite cartiere ale oraşului. La fel ca şi anul trecut, pe faţada cetăţii Miko vor fi proiectate desene ale copiilor din oraş, realizate special pentru perioada aşteptării Naşterii Domnului.

În oraş va fi organizat şi un târg de Crăciun, în colaborare cu Asociaţia meşteşugarilor din Miercurea-Ciuc, acesta fiind programat să se desfăşoare în trei weekenduri dinaintea sărbătorii Naşterii Domnului.

Citește și:Nicolae Ciucă nu include pensiile militare în cele speciale. „Au fost modificate prin lege şi sunt pe bază de contributivitate”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult