- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Admitere facultate 2023. Specializarea aflată la mare căutare printre viitorii studenți. „Sunt salarii şi de 10.000 de euro”

17 Jul, 10:08 • Lupu Alexandra
Domeniul IT este în continuare vânat de viitorii studenți. Salariile mari și siguranța unui loc de muncă sunt câteva dintre motivele pentru care tinerii se „bat” pe locurile puse la dispoziție de instituțiile de învățământ.
Admitere facultate 2023. Specializarea aflată la mare căutare printre viitorii studenți. „Sunt salarii şi de 10.000 de euro”

Duminică, 16 iulie, s-a susținut admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Numărul studenților care s-au înscris a fost unul record: aproape 1100 de candidați, informează observatornews.ro. Cei mai mulți tineri s-au înscris și la alte universități din Iași, Brașov sau București, pentru a fi siguri că ajung să studieze ceea ce își doresc. Domeniul IT continuă să fie la mare căutare pentru viitorii studenți, iar motivele sunt clare: salarii mari și un loc de muncă asigurat.

Specializarea aflată la mare căutare printre studenți

Duminică, 16 iulie, tinerii au mers cu mare emoții la Universitatea Tehnică din Iași, încă de la prima oră a dimineții, pentru a susține admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Viitorii studenți au venit toți cu aceeași dorință: aceea de a lua o notă cât mai mare la examenul de admitere.

Citește și despre: Admitere facultate 2023. Când încep înscrierile și ce trebuie să conțină dosarul de înscriere

„Suntem emoționați, îi transmitem noi lui şi el nouă. Ne-am pregătit intens, s-a pregătit intens a avut note foarte bune la Matematică și Informatică și la BAC sperăm și acum sa aibă noroc”, declară Ionela Fresinescu, mama unui tânăr.

Majoritatea tinerilor și-au luat măsuri de precauție. Pentru a se asigura că ajung să studieze ceea ce își doresc, s-au înscris și la alte facultăți cu profit IT, atât din Iași, cât și din alte zone ale țării. Sara vine din Bacău, dar și-ar dori să ajungă să aprofundeze specializarea menționată în București, pentru că durata studiilor este de 3 ani în Capitală, față de 4 ani, atât cât este în Iași. Ea a afirmat că salariul este cel care o motivează, menționând că în străinătate există venituri și de 10.000 de euro.

„Emoții!? Nu, am învățat foarte mult și nu am emoții am făcut toate variantele și sunt ușoare fata de celelalte facultăți. Este de viitor Informatica şi sincer ajută”, afirmă Sara Grigorice din Bacau.

Studenți
Studenți

Viitorii studenți s-au văzut cu un pas mai aproape de ceea ce își doresc, în momentul în care au intrat în sala de examen. Tinerii au avut la dispoziție 3 ore pentru a răspunde la 25 de întrebări, în cadrul unui test grilă, care avea rolul de a le verifica cunoștințele de bază în Matematică și Informatică.

În 2023, peste 1.000 de candidați s-au înscris la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Numărul de tineri interesați este unul record.

„De obicei aveam 2-2 și ceva, acum avem peste 3 pe loc la români și la românii de pretutindeni peste 7 pe loc. Se vede o dorința de a lucra în domeniul IT”, spune Prof. dr. Vasile Manta, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare Iași.

Astăzi, 17 iulie, viitorii studenți vor afla rezultatele. Tot astăzi se va susține și examenul de admitere şi la Facultatea de Informatică de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Te-ar putea interesa și: România este abandonată! Tinerii nu se mai gândesc la facultate și părăsesc țara în număr tot mai mare! Unde este reacția autorităților?