- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Admitere liceu 2023. Reguli noi pentru elevi și un examen suplimentar

29 Apr, 12:17 • Bumbeneci Diana
Admitere liceu 2023. Noi reguli pentru admiterea la liceu. A fost anunțat un examen suplimentar pentru 50% din locuri.
Admitere liceu 2023. Reguli noi pentru elevi și un examen suplimentar

Admitere liceu 2023. Mai bine de jumătate din locurile de la liceu ar putea fi ocupate prin examen de admitere. O parte dintre absolvenții de gimnaziu ar urma să dea atât Evaluarea Națională cât și un examen organizat la inițiativa fiecărui liceu în parte.

Admitere liceu 2023

Elevii de clasa a VIII-a vor putea susține pe lângă Evaluarea Națională și un examen de admitere la un liceu. Este măsura introdusă joi, în legile Educației aflate în dezbatere parlamentară.

În zilele ce vor urma ar trebui ca aceste modificări ale legilor Educației să treacă de Camera Deputaților și să meargă la Senat în forul decizional.

Citește și: Analfabetismul, „tratat” cu vacanțe pe bandă rulantă! Deși sistemul de educație este la pământ, elevii și profesorii primesc o nouă vacanță, diferențiată, pe județe

Admitere liceu
Admitere liceu

Potrivit noilor propuneri, una dintre schimbările puse în dezbatere ar putea aduce o nouă premieră, asta deoarece elevii care vor să intre la liceu, ar putea da atât Evaluarea Națională cât și un examen de admitere la liceu, însă fiecare instituție liceală va decide dacă va implementa un astfel de examen.

De partea cealaltă, ar trebui să facă acest lucru pentru doar 50% dintre locuri, nu pentru 60% cum era propunerea Executivului în momentul în care proiectul legilor educației a ajuns în Parlament.

Această modificare a stârnit destul de multe controverse, dar s-ar putea aplica începând cu anul viitor.

Dacă proiectele legilor trec de Parlament până în toamnă, prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024.

Ai mai putea citi: 1 milion de elevi ar putea beneficia de bursă. Ligia Deca: „Alocările se vor realiza din bugetul Ministerului Educației”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult