- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

1 milion de elevi ar putea beneficia de bursă. Ligia Deca: „Alocările se vor realiza din bugetul Ministerului Educației”

26 Apr, 17:01 • Bumbeneci Diana
Ligia Deca face anunțul zilei. Aproximativ 1.000.000 de elevi se vor bucura de bursa anuală.
1 milion de elevi ar putea beneficia de bursă. Ligia Deca: „Alocările se vor realiza din bugetul Ministerului Educației”

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus, pe pagina sa de Facebook, că potrivit modificărilor făcute prin Legile Educației, aproximativ 1.000.000 de elevi se vor bucura de bursa anuală.

Elevii vor primi mai multe burse

Reușitele elevilor merită recompensate! Potrivit modificărilor făcute prin Legile Educației, aproximativ 1.000.000 de elevi se vor bucura de bursa anuală, iar alocările se vor realiza din bugetul Ministerului Educației.
Care este valoarea minimă a burselor pe care elevii le pot obține?

Bursă de merit – 450 lei/lună;
Bursă socială – 300 lei/lună;
Bursă tehnologică – 300 lei/lună;
Bursă de perfomanță – 700 lei/ lună

Dar asta nu e tot. Bursele sociale se vor acorda automat, în baza unei cereri și cu respectarea criteriilor. Am debirocratizat procesul pentru a sprijini elevii care au nevoie. Vom proteja elevii, procesul urmând să fie confidențial”, a explicat ministrul Educației.

Citește și: Analfabetismul, „tratat” cu vacanțe pe bandă rulantă! Deși sistemul de educație este la pământ, elevii și profesorii primesc o nouă vacanță, diferențiată, pe județe

Structura anului școlar 2024 va fi diferită

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024, care prevede că vacanţa de primăvară din anul 2024 va include perioada Sărbătorilor Pascale.

A fost semnat oficial ordinul privind structura anului școlar. Decizia vine după ce inițial Deca anunțase că vacanța de Paște va fi separată. Decizia ei a fost amplu criticată de mai mulți lideri PSD, care se pare că au avut câștig de cauză! Astăzi a fost confirmată oficial structura anului școlar.

Ordinul mai stabilește oficial că anul şcolar va avea o durată a cursurilor de 36 de săptămâni. În acest sens, anul şcolar 2023-2024 va începe pe 11 septembrie şi se va încheia 21 iunie 2024.

Săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, este cuprinsă în perioada 12 februarie – 3 martie 2024. Programul naţional „Şcoala altfel” şi a Programul „Săptămâna Verde” se va desfăşura în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024. Cele două programe se vor desfăşura în intervale de cursuri diferite.

Ai mai putea citi: Ligia Deca anunță o nouă schimbare majoră în sistemul de învățământ! „După adoptarea legilor educației, vom reface programele”

 

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult