- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Veștea, despre Noua Lege a Pensiilor: „Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune, se făcea spre finele anului viitor.”

15 Nov, 09:39 • Oprea Alina
Adrian Veștea vine cu declarații referitoare noului proiect de lege al pensiilor care a fost adoptat în Senat. Un punct foarte important, care necesită susținere financiară, precum s-a acordat și altor proiecte!
Adrian Veștea, despre Noua Lege a Pensiilor: „Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune, se făcea spre finele anului viitor.”

A fost adoptată Legea Pensiilor, iar Adrian Veștea a venit cu declarații referitoare la aceasta. A pus focusul asupra unui punct destul de important, anume bugetul pentru această lege. Adrian Veștea a precizat că, la fel cum s-au găsit bani pentru alte proiecte, se vor găsi și pentru acest punct, care este foarte important.

„Ceea ce consider că e foarte important e că pensiile reprezintă un jalon în cadrul PNRR şi este un jalon în care trebuie să creăm o echitate, iar toate pensiile trebuie să ajungă să fie primite în urma contributivităţii pe care a avut-o fiecare dintre seniorii noştri.”, a comunicat Adrian Veștea, pentru Digi24, conform celor furnizate de bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Dezvoltării, reacție în urma adoptării Legii Pensiilor de către Senat: „Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune se făcea spre finele anului viitor, când au loc cele mai importante alegeri”

Va exista buget pentru Noua Lege a Pensiilor?

Adrian Veștea a fost întrebat dacă va exista susținere financiară pentru majorările pe care le prevede actul normativ.

„Cu siguranţă, cum s-au găsit bani pentru o serie de alte proiecte se vor găsi bani şi pentru acest obiectiv extrem de important pentru societatea românească.”, a afirmat Adrian Veștea, potrivit sursei citate anterior.

Adrian Veștea, despre Noua Lege a Pensiilor
Adrian Veștea, despre Noua Lege a Pensiilor

Mai mult decât atât, a fost afirmat de către Ministru că PNL  acrescut punctul de pensie cu 40%. Totuși, i-a fost adresată și întrebarea conform căreia acesta a menționat că majorarea pensiilor nu reprezintă doar o promisiune care nu poate fi acoperită în practică.

„Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune, se făcea spre finele anului viitor, când au loc cele mai importante alegeri, alegerile parlamentare, dar această procedură va începe încă de la 1 ianuarie.”, a afirmat acesta, potrivit celei citate anterior.

În plenul de marți, Senatul a adoptat proiectul de lege cu privire la sistemul public de pensii, acest lucru întâmplându-se după ce comisiile de specialitate au emis un raport favorabil cu amendamente admise. Este important de menționat că propunerea de lege se află în procedură de urgență în Parlament, iar Camera Deputaților este for decizional pe proiect, potrivit celor de la news.ro.

Ai putea fi interesat și de: Anunț de ultim moment! Noua Lege a Pensiilor a fost adoptată de Senat. Iniţiativa legislativă a Guvernului urmează să fie votată de Camera Deputaţilor