- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aeroportul din Iași crește taxele, Ryanair se revoltă! Cum vor fi afectați pasagerii

08 Apr, 13:15 • Fundeanu Madalina
Ryanair se revoltă împotriva taxelor majorate din Aeroportul Iași. Compania aeriană nu va crește activitatea în Iași anul acesta, creșterea fiind în schimb alocată altor aeroporturi din România, cum ar fi Cluj și București.
Aeroportul din Iași crește taxele, Ryanair se revoltă! Cum vor fi afectați pasagerii

Operatorul low-cost irlandez Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, a anunțat că a fost nevoită să-și revizuiască planul de creștere pentru Aeroportul Iași, în sezonul estival 2024, din cauza deciziei aeroportului de a crește taxele cu 25%, conform celor transmise de Profit.ro.

Ryanair se revoltă împotriva taxelor majorate impuse de Aeroportul din Iași

Ryanair spune a investit foarte mult în Iași în ultimele 12 luni, transportând peste 250.000 de pasageri către și de la Iași dar, din păcate, ca urmare a creșterilor excesive ale taxelor aeroportuare, Ryanair nu va crește activitatea în S24, această creștere fiind în schimb alocată altor aeroporturi din România, cum ar fi Cluj și București, conform Airlinestravel.

În vreme ce aeroporturile din toată Europa reduc tarifele pentru a asigura creșterea traficului aerian de pasageri, Aeroportul Iași crește tarifele cu un +25%, ceea ce este deosebit de bizar. Decizia de a crește aceste taxe a apărut într-un moment în care a fost deschis un nou terminal destinat să crească semnificativ capacitatea aeroportului din Iași.

Te-ar putea interesa și: Noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara devine operațional de astăzi! Sorin Grindeanu, declarații de ultimă oră

Ryanair
Ryanair

Aceste tarife majorate excesiv fac ca aeroportul din Iași să nu mai fie competitiv și înseamnă că orașul și regiunea vor pierde din conectivitate în următorii ani, după cum mai precizează compania.

Ryanair va transporta între 198 milioane și 200 de milioane de pasageri în anul financiar care va debuta în aprilie, sub cei 205 milioane de pasageri prognozați anterior, compania anunțând anterior reduceri ale programului său de vară din cauza întârzierii livrărilor de avioane ale Boeing.

Ryanair reia zborurile spre Tel Aviv

Vești bune pentru cei care vor să călătorească în Israel! Din 3 iunie, Ryanair va relua zborurile către o destinație extrem de populară: Tel Aviv. Reluarea curselor către această destinație vine după ce, în ultimele luni, Israelul a fost scena unui război sângeros, odată cu atacul Hamas din 7 octombrie 2023, transmite Reuters.

Decizia vine în contextul unei reveniri treptate la normalitate în ceea ce privește călătoriile aeriene, iar Tel Aviv se dovedește a fi una dintre destinațiile preferate de către turiștii români. Zborurile vor începe din 3 iunie și vor fi operate de mai multe ori pe săptămână, oferind astfel oportunități variate de călătorie pentru cei dornici să se bucure de frumusețile acestui oraș.

Vezi mai multe știri despre: Încep cursele aeriene de pe noul terminal al Aeroportului Iași din 29 martie! Care este data primului zbor Schengen