- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Afacerea cu care o tânără din Iași a dat lovitura. Andrada a primit un sprijin nerambursabil de până la 40.000 de euro

14 Dec, 18:56 • stefan.vlad
Afacerea cu care o tânără din Iași a dat lovitura. Andrada Guzgă, în vârstă de 27 de ani, s-a gândit să înființeze o firmă de catering la sat și se pare că ideea ei a avut foarte mare succes. Este absolventă a specializării Protecția consumatorului și a mediului, iar ulterior a urmat cursurile de masterat specializarea Management în alimentație publică și agroturism, din cadrul Facultății de Agricultură USV Iași.
Afacerea cu care o tânără din Iași a dat lovitura. Andrada a primit un sprijin nerambursabil de până la 40.000 de euro

Afacerea cu care o tânără din Iași a dat lovitura. Andrada s-a gândit să își deschidă o firma de catering când a auzit de proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, prin care cele mai bune idei de afaceri ale tinerilor absolvenți de studii superioare au fost finanțate cu un sprijin nerambursabil de până la 40.000 de euro.

Citește și: Succesul unei tinere de 24 de ani din Iaşi! A absolvit printre primii la Oxford, iar acum lucrează la J.P. Morgan, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume

Afacerea cu care o tânără din Iași a dat lovitura

,,Prin intermediul proiectului e-Antreprenor ne-am gândit să investim cei 40.000 euro nerambursabili într-o firmă de catering. Inițial am vrut să înființez o brutărie, dar spațiul nu-mi permitea, nici forță de muncă nu găseam, de aceea am zis că trebuie să ne adaptăm, să nu pierdem finanțarea.

Analizând nevoile din piață am ajuns la concluzia să facem firma de catering, în comuna Țibănești, județul Iași. Spre uimirea noastră este un business la mare căutare și în mediul rural, pentru că oamenii sunt deschiși. Pentru noi acesta este un business real de succes.

Pe viitor vrem să ne dezvoltăm, să ajungem și în mediul urban, să ne punem în practică și celelalte proiecte pe care le avem. Facultatea m-a ajutat prin viziune”, a specificat Andrada Guzgă, administrator al firmei AngelGuz catering.

Proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional, urmărește susținerea antreprenorialului și consolidarea gradului de ocupare al absolvenților din învățământul superior din Regiunile Nord Est și Sud Est.