- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutoare alimentare înainte de Paşte. Ce conţin şi ce categorii de români vor beneficia de cele 24 kg alimente

17 Mar, 15:50 • Anghel Oana
O nouă tranşă de ajutoare alimentare va ajunge în cămările românilor vulnerabili chiar înainte de Paşte.
Ajutoare alimentare înainte de Paşte. Ce conţin şi ce categorii de români vor beneficia de cele 24 kg alimente

Mai exact, este vorba despre 24 kg de alimente. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat pachetele cu alimente vor fi distribuite românilor în luna aprilie, înainte de Paște.

Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie”, a declarat Marcel Boloş.

Ajutoare alimentare înainte de Paşte. Ce conţin pachetele cu alimente

Cele 24 de kilograme de alimente constau din:

  • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
  • mălai (4 pungi de 1 kg);
  • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
  • ulei (4 sticle de 1 l);
  • zahăr (2 pungi de 1 kg);
  • orez (4 pungi de 1 kg);
  • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
  • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
  • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
  • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
  • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
  • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate.

Citeste si Tichete cadou de Paște în 2023. O parte din angajați primesc 300 de lei bonus pe lângă salariu

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene, 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Cine beneficiază de aceste ajutoare alimentare

Pachetele cu alimente vor ajunge la românii care au veniturile sub venitul minim garantat, fiind vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social. Cei mai mulți beneficiari se află în localitățile: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Vouchere pentru alimente în programul „Sprijin pentru România”

Pe lângă pachetele cu alimente de 24 kg, românii din categoriile vulnerabile mai primesc, o dată la două luni, un voucher de 250 de lei pentru alimente şi mese calde. Este vorba, mai exact, despre 2,4 milioane de persoane aflate în situaţii de vulnerabilitate, informează un comunicat de presă al MIPE.

Pentru a avea banii necesari cumpărăturilor pentru masa de Paște, a doua tranșă de bani va intra pe cardurile sociale înainte de 16 aprilie.

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

La aceste ajutoare se adaugă sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice.

Citeste si Peste 15.300 de copii ai căror părinți nu au venituri, lăsați fără tichete educaționale. Autoritățile le cer „completarea dosarului” deși trebuiau să le plătească banii de 6 luni