- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

875 de lei pentru români. Pentru cine oferă statul acest ajutor

21 Sep, 22:43 • Cornel Ghimeșan
Statul va oferi un ajutor de 875 de lei pentru români. Află care sunt persoanele care pot aplica pentru acești bani.
875 de lei pentru români. Pentru cine oferă statul acest ajutor

Statul urmează să ofere un ajutor de 875 de lei producătorilor agricoli din sectorul vegetal, iar proiectul care propune modificare plafonului pentru acordarea acestui ajutor se află în dezbatere publică. Ajutorul va consta în suma de 875 de lei/ hectar și are ca scop sa îî ajute pe agricultori să își acopere cheltuielile legate de:

„obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod”, potrivit avocatnet.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Marius Budăi, noi declarații despre majorarea pensiilor și a salariului minim pe economie. Ce bani vor primi românii

Cine poate aplica pentru ajutorul de 875 de lei?

875 de lei pentru români. Pentru cine oferă statul acest ajutor
875 de lei pentru români. Pentru cine oferă statul acest ajutor

Pentru a primi acest ajutor, pot aplica producătorii agricoli din sectorul vegetal care lucrează între minimum 0,1 ha și maximum 200 ha inclusiv. Se pot bucura de ajutorul din partea statului persoanele fizice; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, persoanele juridice; grupurile de producători sau organizațiile de producători. De asemenea, de acest ajutor excepțional de la stat pot beneficia și: universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

„Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate”, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiectul, care propune schimbarea plafonuli pentru acest ajutor, urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, imediat după semnătura Guvernului, iar sumele de bani vor intra în conturile beneficiarilor până la finalul anului.

Citește și: OMS Europa ar putea avea un Centru de Excelență la București. Ce urmărește această inițiativă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult