- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile de la Guvern. Ce români pot primi banii în 2024

22 Feb, 10:49 • Bumbeneci Diana
Vești excelente pentru români! Se oferă un nou ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile | Anunţul DRP.
Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile de la Guvern. Ce români pot primi banii în 2024

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) demarează Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2024. Iată care sunt condițiile prin care românii pot obține sprijinul financiar.

Proiectele Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) rămân direcționate şi în 2024 către conservarea și protejarea identității românești, peste tot unde românii au ales să trăiască.

„Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog și sprijin față de toți românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecați departe de țară și cei din patria mamă.

Vă invit să accesați noul ghid destinat solicitanților de sprijin financiar și să vă implicați cât mai mult în susținerea românilor de pretutindeni!”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Ghidul cuprinde șase programe de finanțare: Educație, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate și tradiție și Comunitate.

fonduri nerambursabile de la Guvern
fonduri nerambursabile de la Guvern

Cine ar putea primi fonduri nerambursabile

Conform noului proiect, asociațiile, fundațiile, unitățile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanțare și documentele prevăzute în Ghidul de finanțare 2024.

Condiţii şi documente necesare pentru fonduri nerambursabile:

În cadrul sesiunii de finanțare 2024, un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 31 martie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României.

Cererile de finanțare trebuie trimise în format PDF, la adresa de e-mail [email protected]. Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.PDF). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

După ce se vor transmite pe adresa de email toate documentele solicitate pentru noile fonduri nerambursabile, potențialului beneficiar i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Mai apoi, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Cererile de finanțare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP.

Ai mai putea citi: Ce diferență de zile este în 2024 între Paștele Ortodox și Paștele Catolic. Când pică aceste sărbători până în 2030

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult