- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor pentru plata facturilor dacă salariul nu depășește 3.000 de lei. Vestea momentului, anunțată de Marcel Boloș

23 Jan, 22:46 • Polojan Tudor
Marcel Cioloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat luni că Guvernul României ia în calcul mărirea plafonului de venit pentru care se acordă cardul de sprijin al facturilor de la 2.000 de lei la 3.000. Cardurile vor fi distribuite prin poștă.
Ajutor pentru plata facturilor dacă salariul nu depășește 3.000 de lei. Vestea momentului, anunțată de Marcel Boloș

Guvernul României se gândește să crească plafonul de venit pentru care se acordă ajutorul de plată al facturilor, de la 2.000 la 3.000 de lei, a spus Marcel Boloș, scrie știripesurse.ro. În acest fel, numărul persoanelor care beneficiază de ajutor pentru încălzire va crește cu aproximativ un milion.

„Analizam posibilitatea de a crește plafonul de la 2.000 la 3.000 de lei, ceea ce înseamnă că numărul celor care vor beneficia de ajutorul pentru încălzire va crește de la 4 milioane la aproximativ 5 milioane de beneficiari”, a declarat Boloș.

Mai citește și: Se anunţă proteste în România. Legea Salarizării scoate sindicaliştii în stradă

Românii vor beneficia de ajutor pentru plata facturilor/ sursa foto: danbrumar.ro
Românii vor beneficia de ajutor pentru plata facturilor/ sursa foto: danbrumar.ro

Cum vor fi distribuiți banii de facturi?

Suma pe care Guvernul o pune la dispoziția cetățenilor este de 1400 lei, bani care vin de la Uniunea Europeană, în două tranșe. Banii vor fi virați pe cardurile de ajutor emise și distribuite de și prin Poșta Română.

Cu această sumă, cetățenii României care îndeplinesc condițiile de eligibilitate vor putea plăti facturile la gaz, electricitate și energie termică în sistem centralizat. Vor putea, de asemenea, să achiziționeze lemne pentru foc, peleți, diverse materiale care ajută la încălzirea locuinței. Buteliile pot fi și ele cumpărate cu ajutorul cardurilor.

Cardul poate fi folosit de mai multe ori, pentru a da posibilitatea beneficiarului de a plăti către mai mulți furnizori, până în momentul în care suma se epuizează. Sumele nu pot fi retrase de pe carduri și nu pot fi preschimbate în bani. Se pot plăti și facturile restante, însă beneficiarul trebuie să aibă domiciliul la adresa pentru care plătește.

Au fost alocate 4 miliarde de lei din fonduri europene pentru a putea susține acest proiect, prin Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Regional pentru perioada de programare 2014–2020, scrie economedia.ro. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va întocmi o listă cu persoanele care se află în grad de dificultate și se încadrează în cerințele de eligibilitate.

Te-ar mai putea interesa și: Un clujean a fost somat de ANAF pentru o datorie de 3 lei: „Mă costă mai mult transferul bancar!”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult