- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor uriaș de la stat pentru un crescător de porci din România. Care este valoarea subvenției

17 Feb, 13:04 • Stefan Simion
Cel mai mare crescător de porci din România a beneficiat de un ajutor uriaș de la stat! Iată care este valoarea subvenției primită de acesta.
Ajutor uriaș de la stat pentru un crescător de porci din România. Care este valoarea subvenției

Este oficial! Cel mai mare crescător de porci din România a încasat o subvenție uriașă în anul 2022, citează zf.ro. Ajutorul financiar primit de Smithfield este egal cu jumătate din suma obținută de primele 10 companii din clasament.

Ce sumă a primit cel mai mare crescător de porci

Smithfield este beneficiarul norocos, care a primit o sumă uriașă de la stat, sub forma unui ajutor financiar. Crescătorului de porci i s-a oferit o subvenție de 11 milioane de euro în anul 2022. Suma este egală cu jumătate din valoarea pe care primele 10 companii din clasament au primit-o.

Smithfield crește peste 1.2 milioane de porci comerciali și deține 49 ferme pe plan local. Gigantul crescător a fost declarat cel mai mare jucător de pe piața cărnii, tocmai pentru că a înregistrat o creștere semnificativă a volumului de vânzare la finalul anului trecut. Într-un clasament în care apăreau 15 beneficiari care au primit o subvenție uimitoare de la stat, Smithfield ocupa locul 4. În fruntea acestui clasament se află un ieșean, conform datelor furnizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Vezi și: DOCUMENT. Românii nu mai au voie să dețină mai mulți porci. Guvernul anunță câte animale mai pot fi ținute într-o curte

crescător de porci
crescător de porci

Compania menționată deține 20.000 de hectare, iar în ultimii 15 ani, grupul chinezesc a reușit să se dezvolte în calitate de cel mai mare producător de carne de porc și crescător de animale din România. Smithfield funcționează pe baza unui sistem integrat, alcătuit din Divizia Ferme, Diviza Carne Proaspătă și Divizia Mezeluri. Anual, compania achiziționează peste 330.000 de tone de cereale din piața internă. În 2020, cifra de afaceri a fost estimată la 1.3 miliarde de lei. Gigantul crescător deține cele mai moderne fabrici de nutrețuri combinate, din sud-estul Europei, precum și o unitate de ultimă generație de producție.

„Povestea Smithfield în România a început în anul 2004. Investiția acestora, până în anul 2008, este de peste 600 milioane dolari, în mare parte în regim greenfield, dar și pentru retehnologizarea și aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creștere a porcilor din Banat”, spun oficialii companiei.

Citește și: Vești bune pentru crescătorii de porci! Sprijin de 1200 lei pe cap de porc din rasele Mangalița sau Bazna

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult