- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de călătorie pentru românii care pleacă în concediu! Ministerul de Externe a emis o nouă avertizare

31 Jul, 23:06 • Bumbeneci Diana
Din cauza incendiilor de vegetație care au cuprins întreaga lume, călătoriile nu mai sunt o alegere bună pentru turiști. În această seară, Ministerul de Externe a emis o nouă alertă de călătorie pentru o țară intens tranzitată de români.
Alertă de călătorie pentru românii care pleacă în concediu! Ministerul de Externe a emis o nouă avertizare

După problemele din Grecia, Turcia, Spania sau Franța, Portugalia este următoarea pe listă atunci când vine vorba despre turismul afectat de incendiile de vegetație. Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă alertă de călătorie care este valabilă până vineri, 4 august.

Alertă de călătorie pentru românii care pleacă în concediu

Ministerul Afacerilor Externe anunță cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Portugheză că, pentru perioada 31 iulie – 4 august 2023, autoritățile locale au anunțat existența unui risc major de producere a incendiilor de vegetație pentru următoarele regiuni din zona continentală Nord, Centru, Alto Alentejo și Algarve.

Este cea mai vestică țară din Europa continentală. La vest și sud are coastă la Oceanul Atlantic, iar la est și nord se învecinează cu Spania, țara fiind extrem de vizitată în fiecare an de milioane de turiști.

Vezi și: Noi orașe adăugate pe harta dezvoltatorilor de spații de retail în 2023. Ce zone din România au cucerit piața

Alertă de călătorie în Portugalia
Alertă de călătorie în Portugalia

Ministerul Externe mai recomandă în acest context tuturor cetățenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

Se recomandă cetățenilor români, care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu, să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare și Atmosfera: IPMA – Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente, a precizat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă”. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

Te mai poate interesa și: Anunțul momentului pentru toți clienții Profi! Retailerul dă lovitura în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult