- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de cutremur în România. Două seisme au zguduit pământul. INCDFP anunță unde au fost resimțite

09 Nov, 12:08 • Bumbeneci Diana
Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță două noi cutremure în România. Acestea au avut loc în lanț.
Alertă de cutremur în România. Două seisme au zguduit pământul. INCDFP anunță unde au fost resimțite

Două noi cutremure în România! Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) informează că a avut loc un cutremur cu magnitudine 2,4 în județul Gorj, după un altul de magnitudine 2,7, în județul Arad.

Două noi cutremure în România

”În ziua de 09 Noiembrie 2023, la ora 04:33:40 (ora locală a României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 10.6 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km NV de Târgu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68km S de Hunedoara, 83km S de Deva, 95km E de Reșița”, potrivit INFP.

Astfel, potrivit INFP, ”în ziua de 08 Noiembrie 2023 la ora 22:57:11 (ora locală a României) s-a produs în CRIȘANA, ARAD un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 7.4km.

cutremur România
cutremur România

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 23km SE de Arad, 47km NE de Timișoara, 75km SE de Bekescsaba, 91km N de Reșița”.

În acest an, cea mai intensă activitate tectonică a avut loc la data de 14 februarie în județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 6,3 kilometri, conform datelor publicate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Știu elevii să se apere de cutremur?

Ministerul Educației transmite, pentru Dailybusiness.ro că în unitățile de învățământ preuniversitar sunt prevăzute și se desfășoară constant, într-un format integrativ, programe și activități educative privind siguranța în situații de risc, în contextul mai larg de facilitare a educației privind protecția împotriva cutremurelor în cadrul curriculumului național.

„Referitor la curriculumul național – discipline obligatorii din aria curriculară Om și societate, disciplina Geografie (învățământ secundar – gimnaziu/liceu) contribuie direct la educația privind fenomene naturale cu risc asupra vieții umane, precum cutremurele. Complementar, în gimnaziu, disciplina Educație tehnologică și aplicații practice poate genera legături cu alte situații de risc față de cele prevăzute în programa școlară”, ne-a transmis MEC.

Ai mai putea citi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult