- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de cutremur în România. S-au produs 3 seisme semnificative

09 Oct, 15:09 • Bumbeneci Diana
Un nou cutremur s-a produs în România, în zona seismică activă din Vrancea. Este al treilea seism raportat azi de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Alertă de cutremur în România. S-au produs 3 seisme semnificative

Cutremur în România, pentru a treia oară astăzi. Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului confirmă un nou seism în zona activă din Vrancea.

Date despre cutremur

În ziua de 09 Octombrie 2022 la ora 14:00:56 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică activă din Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea de 3.6 grade pe scara Richter. Acesta a fost raportat la adâncimea de 72 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 85 de kilometri sud de Bacău, 87de kilometri est de Brașov, 109 kilometri nord-est de Ploiești, 112 kilometri vest de Galați, 117 kilometri nord-vest de Brăila, 160 de kilometri nord de București, 165de kilometri sud-vest de Iași, 179de kilometri nord-est de Pitești, 198de kilometri est de Sibiu și 212 kilometri sud-vest de Chișinău.

Alertă de cutremur în România. S-au produs 3 seisme semnificative
Alertă de cutremur în România. S-au produs 3 seisme semnificative

Ai mai putea citi și: Poliția Română are în vizor sute de mii de români. Își vor pierde permisul de conducere, dacă nu țin cont de un aspect simplu

Primul cutremur de azi s-a produs la ora 02:01:03 (ora locală a României) în zona seismică Vrancea, în județul cu același nume. A fost un  cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 82 de kilometri, mai anunță Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Al doilea cutremur a avut loc la scurt timp. La 06:15:16 (ora locală a României) s-a produs în zona Vrancea, în județul Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea de 3.2 grade pe scara Richter, la adâncimea de 143 de kilometri.  Cutremurul a fost resimțit la 72de kilometri est de Brașov, 85 de kilometri nord-est de Ploiești, 109 kilometri  sud de Bacău, 119 kilometri vest de Galați, 119 kilometri  vest de Brăila, 136de kilometri nord de București, 156de kilometri nord-est de Pitești, 187de kilometri est de Sibiu, 190de kilometri sud-vest de Iași și 201 kilometri nord de Ruse.

Mai poți citi: Se poate schimba formula de calcul pentru noul impozit din 2023. Iată detaliile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult