- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de poluare cu petrol pe Dunăre! Apele sunt afectate pe o lungime de minim 6 kilometri

06 Dec, 22:17 • Bumbeneci Diana
A fost identificată o nouă sursă de poluare masivă pe Dunăre. Poluarea este cu petrol și se întinde pe minim 6 kilometri!
Alertă de poluare cu petrol pe Dunăre! Apele sunt afectate pe o lungime de minim 6 kilometri

Autorităţile au identificat irizaţii petroliere pe Dunăre. Se pare că acestea se întind de la kilometrul fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porţile de Fier I. Anunțul a fost făcut în această seară de Administraţia Naţională Apele Române, conform Agerpres.

Poluare cu petrol pe Dunăre

„Poluare cu petrol pe Dunăre, pe o lungime de 6 km. Din primele date, este vorba despre irizaţii petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porţile de Fier I. Informaţia a fost primită astăzi de colegii noştri din cadrul Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire a Mehedinţi din partea reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră în timp ce aceştia se aflau în misiune de intervenţie”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a instituţiei.

Citește și: Investiție de aproape 6 miliarde de lei în Porturile Constanța și Galați. Cărbunaru: „va permite și conectarea la rețeaua centrală Rin-Dunăre-Alpi, oportunitate importantă pe care România o va valorifica în acest context”

poluare pe Dunăre
poluare pe Dunăre

O echipă de la Apele Române s-a deplasat imediat la faţa locului şi a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării. În același timp, reprezentanţii Hidroelectrica S.A au acţionat în cursul serii cu material spilsorb şi au montat un baraj absorbant pentru stoparea poluării. Momentan nu se știe dacă peștii din apă au fost afectați, însă se fac cercetări în continuare.

Echipele noastre monitorizează în continuare evoluţia situaţiei de la faţa locului, în amonte şi în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I”, precizează sursa citată.

Ai mai putea citi: Lecție de la ucraineni! Copiii ucraineni refugiați la Brăila au făcut curățenie pe malul Dunării

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult