- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă în școlile din Argeș. Multe instituții nu au nici măcar cabinetele medicale

19 Sep, 10:43 • Bumbeneci Diana
Prima săptămână de controale în unități de învățământ, primele neconformități în Argeș, anunță prefectura. Multe școli nu au nici măcar cabinete medicale.
Alertă în școlile din Argeș. Multe instituții nu au nici măcar cabinetele medicale

Inspectorii DSP Argeș au verificat în prima săptămână 10 școli, 16 grădinițe cu program normal și 11 cu program prelungit, 3 creșe și două unități afterschool.

Școli din Argeș, fără cabinete școlare

Un lucru extrem de îngrijorător este faptul că multe unități nu asigură asistență medicală, nu au cabinete medicale. Este un lucru constatat de DSP la patru școli și o grădiniță.

O grădiniță cu program normal, care funcționează de la începutul acestui an școlar, nu are autorizație sanitară de funcționare. S-a impus depunerea, de urgență, a documentației pentru obținerea autorizației.

Proiect de lege - școlile își vor putea închiria spațiile
Proiect de lege – școlile își vor putea închiria spațiile

În Mihăești, una dintre școli are doar două toalete pentru 24 de preșcolari și 49 de elevi, iar o alta are grupuri sanitare corespunzătoare, în curte. Inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare cu suficiente toalete în toate corpurile de clădire în care se desfășoară procesul instructiv-educativ.

La Coșești, Școala primară Jupânești are un corp de clădire cu două săli de clasă care sunt vechi și au apărut fisuri în finisajele interioare. La școala din Râncăciov( comuna Călinești), în unele săli de clasă, parchetul are un grad ridicat de uzură și s-a dat un termen pentru a fi înlocuit.

Citește și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult