- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ALERTĂ METEO. Ploi și vijelii în mai multe regiuni ale ţării. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat

22 May, 11:52 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie e emis o nouă alertă meteo. Urmează ploi și vreme severă.
ALERTĂ METEO. Ploi și vijelii în mai multe regiuni ale ţării. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat

Meteorologii au emis, luni, atenţionare cod galben de atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 65 de kilometri la oră, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Vreme severă în România

În intervalul menţionat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crişana, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii şi grindină”, anunţă ANM.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Meteorologii mai anunţă că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei şi în sud-estul Munteniei.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

„Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40…50 km/h”, a mai transmis ANM.

Citește și: Vești fabuloase pentru jucătorii la loto. 8,38 milioane de euro este reportul la tragerea Loto 6/49

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult