- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alfred Simonis, reacție de necontestat despre impozitarea microîntreprinderilor. „Nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult”

03 Aug, 08:57 • Lupu Alexandra
Alfred Simonis a dat verdictul. Președintele interimar al Camerei Deputaților susține decizia impozitelor mai mari pentru microîntreprinderi.
Alfred Simonis, reacție de necontestat despre impozitarea microîntreprinderilor. „Nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult”

Alfred Simonis susține noua măsură a Guvernului, care obligă microîntreprinderile să plătească impozite mai mari. Președintele interimar al Camerei Deputaților este de părere că nu ar fi o tragedie, informează digi24.ro.

Alfred Simonis, reacție de necontestat

Alfred Simonis a declarat miercuri seară la Digi24 că nu este o tragedie dacă microîntreprinderile ajung să plătească impozite mai mari. Președintele interimar al Camerei Deputaților este de părere că microîntreprinderile își pot recupera cu ușurință TVA-ul, mai ales dacă activează în domeniul imobiliar.

Citește și despre următorul subiect: Noi cote de impozitare pe venituri! Cum vor fi taxați românii care au microîntreprinderi. Măsurile fiscale ale Guvernului

„Dacă doriți să vorbim de microintreprinderi, de exemplu, unde ai impozit de 1% până la 500.000 de euro, adică dacă ai o cifră de afaceri de 500.000 de euro plătești 5.000 de euro la stat, punct. Și îți mai și recuperezi și TVA-ul dacă ești în domeniul imobiliar”, a spus Alfred Simonis.

El a precizat că familia lui are microîntreprinderi, astfel, nu i se pare un lucru rău că trebuie să plătească mai mult. Alfred Simonis consideră că o creștere a impozitului la 2% sau 3%, la o cifră de afaceri de 500.000 de euro, i-ar obliga pe români să scoată 15.000 de euro din buzunare, ceea ce nu este o tragedie.

„Personal, și este punctul meu de vedere, cred că o creștere la 2%, sau la 3%, adică la o cifră de afaceri de 500.000 de euro, nu-i o tragedie să dai 15.000 de euro.

Asta e părerea mea. Familia mea are microintreprinderi, nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult. E un paradis astăzi, iertați-mă”, a adăugat președintele interimar al Camerei Deputaților.

Alfred Simonis a precizat că a fost eliminată prevederea care ducea la limitarea sponsorizării ONG-urilor. Oficialul spune că măsura a fost luată în urma discuțiilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, le-a purtat cu piața. De asemenea, președintele interimar al Camerei Deputaților a spus fără să stea prea mult pe gânduri și a dat asigurări că nu va crește TVA-ul din septembrie.

Alfred Simonis
Alfred Simonis

În draftul noii modificări aduse Legii 227/2015 se arată următoarele cote de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor:

  • 1%, pentru microîntreprinderile care realizează venituri care nu depășesc 300.000 lei inclusiv
  • 3%, pentru microîntreprinderile care:
  1. realizează venituri peste 300.000 lei;
  2. desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5821 – Activități de editare a jocurilor de calculator, 5829 – Activități de editare a altor produse software, 6201 – Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), 6209 – Alte activități de servicii privind tehnologia informației, 5610 – Restaurante, 5621 – Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 – Alte servicii de alimentaţie n.c.a., 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, 6910 – Activități juridice, pentru activități ale notarilor și avocaților, 8621 – Activități de asistență medicală generală, 8622 – Activități de asistență medicală specializată, 8623 – Activități de asistență stomatologică, 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană.

Citește și despre: Premierul Ciolacu prezintă scenariul sumbru pentru români! „Măsurile trebuiau luate mai devreme. Riscăm tăierea fondurilor europene”