- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alimentele pe care românii le consumă în post și trebuie evitate urgent. Sunt pline de E-uri

19 Nov, 11:06 • Cassano Sabrina
Postul Crăciunului a început, iar gospodinele se întrec în rețete care mai de care mai delicioase. Atenție însă la ce produse cumpărăm și asta pentru că multe dintre ele sunt pline de E-uri și ne distrug sănătatea.
Alimentele pe care românii le consumă în post și trebuie evitate urgent. Sunt pline de E-uri

Postul Crăciunului a început, iar gospodinele se întrec în rețete care mai de care mai delicioase. Nu toate produsele pe care considerăm că trebuie sa le consumăm sunt și benefice pentru sănătate.

Ce alimente trebuie să evităm

Postul Crăciunului reprezintă o detoxifiere a organismului. Cu toate acestea e bine de știut că unele alimente mai rău ne fac decât bine. Printre ele este chiar pâine pe care cu toții o consumăm aproape zi de zi. Aceasta conține până la 4 E-uri. Halvaua care reprezintă dulcele din post conține până la 3 E-uri, în timp ce margarina conține până la 6 E-uri. Laptele de soia atât de folosit în post este și el plin de E-uri.

Pare destul de greu să stăm să sortăm aceste alimente în funcție de E-uri, mai ales că timpul este cel mai mare dușman al omului. Există însă o aplicație prin care oamenii își pot salva produsele dorite pe care vor să le mănânce în timpul postului, iar printr-o simplă bifare aceștia pot vedea numărul total de E-uri pe care acestea  le conțin, conform alba24.ro

„Din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor. Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim” a spus Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Ce alimnente sănătoase putem consuma în post

Dacă tot am vorbit despre alimentele nesănătoase pe care trebuie să le evităm, trebuie să menționăm și ce putem să-i dăm organismului astfel încât să fie sănătos.

Printre cele mai importante alimente pe care este ideal să le consumăm în post și nu numai se numără fructele și legumele. De asemenea, quinoa este foarte bună deoarece  este un aliment doldora de carbohidrați, calciu, vitamine B, magneziu, fier și toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman. În plus, are un indice glicemic scăzut. Soia este un aliment foarte sănătos  care conține toți aminoacizii esențiali (lizină, glutamină, triptofan), lipide, glucide, săruri minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, sodiu, sulf), enzime, lecitine, vitamine (A, B-uri, C, D, E) și lecitină.

Un alt aliment foarte important care nu trebuie să lipsească în post este fasolea deoarece are proteine vegetale.

Este foarte important ca pe lângă alimentele pe care le consumăm să nu uităm să avem și un stil de viață în care includem sportul. Acesta ne ajută să ne menținem în formă.

Citește și: Canalul Siret Bărăgan va fi reabilitat în trei etape. Sunt vizate 155 de amenajări de irigații, pentru o suprafață de 2,6 milioane de hectare

Tags: