- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alimentul consumat de români ce costă de 3 ori mai puțin! Ieftinirea a avut loc în doar o lună

29 Jan, 20:06 • Alexe Raluca
În ultimul an, prețurile la alimente și servicii au crescut, forțându-i pe români să plătească mai mult pentru coșul zilnic de cumpărături. Există, însă, și unele produse a căror preț a scăzut în ultima perioadă.
Alimentul consumat de români ce costă de 3 ori mai puțin! Ieftinirea a avut loc în doar o lună

Pe lista produselor ieftinite în ultima lună se află șoriciul, un produs cumpărat de români mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă de Crăciun acesta ajunsese să devină un adevărat lux, acum oricine își poate permite să îl aibă pe masă.

Citește și: Un german, revoltat de prețurile din România în 2024. „Inuman! Din ce bani își face cumpărăturile românul plătit cu salariul minim?”

Alimentul consumat de români ce costă de 3 ori mai puțin

Prețurile la alimente au oscilat o perioadă, apoi și-au menținut o pantă ascendentă. La momentul actual, românii trebuie să scoată mai mulți bani din portofel pentru a pune pe masă alimente obișnuite, necesare oricărei persoane. În perioada sărbătorilor de iarnă, de pildă, românii au avut în case produse specifice perioadei, printre care cozonac, caltaboș, jumări, lebăr sau șorici. Cel din urmă a ajuns să coste, în ianuarie 2024, de trei ori mai puțin față de luna decembrie 2023 sau 2022.

În luna decembrie a anului trecut, un kilogram de șorici costa între 65 și 85 de lei. În anumite magazine, kilogramul se vindea și cu aproape 200 de lei. Odată cu începerea noului an, prețurile anumitor alimente au înregistrat scăderi considerabile. Acum, prețul unui kilogram de șorici este de 3 ori mai mic, într-o piață din Prahova, spre deosebire de anul trecut. Conform Observatorul Prahovean, un kilogram de șorici costă între 33 și 35 de lei. Prețul a scăzut semnificativ, față de decembrie 2023, iar fanii acestui produs îl pot cumpăra la un preț mult mai accesibil față de perioada sărbătorilor.

Citește și: Cât costă o ciorbă de fasole în bol de pâine pe Valea Prahovei, în 2024. Preţurile au explodat în Sinaia şi Buşteni