- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un german, revoltat de prețurile din România în 2024. „Inuman! Din ce bani își face cumpărăturile românul plătit cu salariul minim?”

24 Jan, 17:10 • Adrian Popovici
Un german s-a arătat șocat de prețurile pe care le practică supermarketurile din România, multe dintre ele activând și în Germania. După cum a explicat el, prețurile de acasă au avut parte și ele de o creștere sesizabilă. Cu toate acestea, el s-a declarat uimit de ritmul în care acestea au crescut în România, subliniind faptul că o astfel de situație nu ar fi fost tolerată de către nemți.
Un german, revoltat de prețurile din România în 2024. „Inuman! Din ce bani își face cumpărăturile românul plătit cu salariul minim?”

Inflația și scumpirile din magazine sunt probleme pe care românii le-au resimțit din plin în ultimii ani, mai ales după pandemie și războaiele din Ucraina și Israel. Cu toate acestea, uneori este nevoie de perspectiva unei persoane din exterior, în acest caz a unui român cu cetățenie germană pentru a avea o imagine de ansamblu mai clară. Mai exact, este vorba despre reacția unui german care a intrat într-un supermarket românesc și care a devenit în scurt timp virală, transmite Adevărul.ro.

După cum transmite această publicație, acest german, alături de partenera sa a făcut într-un supermarket din Sibiu. El explicat că a făcut acest lucru tocmai pentru că și acasă, Munchen, își face de obicei cumpărăturile în magazinele aceluiași lanț de supermarketuri. El a subliniat faptul că ce a observat în acest magazin a  văzut și în alte lanțuri supermarketuri care activează în România.

„Am intrat în magazin la Sibiu, să facem niște cumpărături și pentru noi, că tot am reușit în sfârșit să petrec sărbătorile acasă, în țară, dar avem în plan să le luăm cele necesare și părinților. Aici trebuie să spun și că nu am mai reușit să ajung în țară de dinainte de pandemie, iar ce am găsit acum în magazine nu m-a surprins, m-a șocat de-a binelea”, a explicat acest german.

Te-ar putea interesa și: Un mare hipermarket dispare din România. Coşul de cumpărături se mută de la Cora la Carrefour, care operează 12.000 de magazine în Europa

Prețurile din România, cu mult peste cele din Germania, explică cetățeanul german

După cum explică acest german, prețurile din Germania au avut parte și ele de o creștere sesizabilă în ultimii ani. Cu toate acestea, el s-a declarat uimit de ritmul în care acestea au crescut în România, subliniind faptul că o astfel de situație nu ar fi fost tolerată de către nemți.

„S-au scumpit toate și în Germania, după pandemie și după război, dar ce am văzut în România… Sincer, ieșea scandal dacă făceau asta la noi, în Germania, să pună chiar asemenea prețuri… Exagerez poate, dar ieșea revoluție, oamenii nu răbdau! Văd că laptele pe care îl dau mamele copiilor costă mai mult în România, brânza la fel, e mai scumpă în România, dar și cârnații și carnea și majoritatea derivatelor. Am văzut că situația e cam la fel și când e vorba de  deodorante sau detergenți. Inuman! Din ce bani își face cumpărăturile românul plătit cu salariul minim pe economie când sunt asemenea prețuri? Înțeleg că magazinul se adaptează în funcție de cerere și ofertă și pune ce prețuri consideră de cuviință, e dreptul lor, dar totuși...”, a adăugat acest german.

Citește și: Rata anuală a inflației a scăzut la 6,61% în luna decembrie. Ce produse și servicii s-au scumpit

Tags: