- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alocațiile copiilor ar putea crește de la 1 ianuarie 2024!

27 Nov, 17:25 • Oprea Alina
Odată cu data de 1 ianuarie 2024, alocațiile copiilor sunt posibile să crească, pe lângă majorările salariale și cele ale pensiilor!
Alocațiile copiilor ar putea crește de la 1 ianuarie 2024!

Alocațiile copiilor ar putea crește! Guvernul va propune impozitarea pensiilor private cu cotele progresive introduse pentru pensiile speciale. Guvernul trebuie să ajungă la un consens până la finalul anului, odată cu finalizarea bugetului de stat la care lucreazp în prezent, dacă va respecta legea și dacă va indexa alocațiile cu rata inflației.

Ai putea fi interesat și de: Alocaţie copii 2023. Când va avea loc următoarea majorare. Cu cât vor creşte alocaţiile

Alocații majorate de la 1 ianuarie 2024!

O indexare cu rata inflației înseamnă o creștere cu 13,8% a alocațiilor care sunt acum în plată. Asta ar însemna, mai exact, că un copil care are vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va primi în plus, la alocație, 35 de lei, asta însemnând puțin peste 1 leu pe zi.

Copiii care au vârste mai mici de doi ani sau suferă de handicap ar putea primi în plus de la stat aproximativ 90 de lei.

Alocațiile copiilor ar putea crește!
Alocațiile copiilor ar putea crește!

Nu ar fi prima dată atunci când Guvernul ar decide că nu există bani la bugetul de stat și ar preroga această indexare a alocațiilor cu rata inflației. La momentul actual, va rămâne de văzut care sunt calculele pe care Executivul le va efecrua și dacă va respecta legea în acest sens.

Este cunoscut faptul că s-a anunțat majorarea pensiilor în două rânduri pentru anul ce urmează. Pe lângă această majorarea, s-a anunțat și creșterea salariilor, dar și a alocațiilor copiilor, inclousiv cele ale cadrelor didactice.

Natalia Intotero a foswt întrebată în urmă cu o lună dacă alocațiile vor indexate cu rata inflației la începutul anului următor.l Aceasta a comunicat că veniturile copiilor sunt foarte importante pentru guvernanți, iar aceștia își vor respecta angajamentele.

Conform legislației în vigoare, alocațiilor copiilor ar trebui majorate diferențiat în funcție de vârsta acestora.

La momentul actual, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau cu handicap beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. Copiii încadrați în intervalul de vârstă de 2-18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, primesc o alocație lunară de 256 de lei. Totodată, aceeași sumă de 631 de lei este acordată și copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap. Această sumă a fost majorată în acest an față de cea de 600 de lei, care era valabilă în anul 2022, potrivit celor furnizate de Antena 3.

Ai putea fi interesat și de: Prelungirea alocației după 18 ani! Ce trebuie să facă tinerii pentru a beneficia în continuare de cei 255 de lei