- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă colosală pentru un anagajtor din Municipiul Târgu Jiu! 10.000 de lei pentru depășirea normei de lucru!

24 Oct, 15:07 • Oprea Alina
Un angajator român a primit o amendă colosală pentru faptul că un angajat de al său a stat peste program. Legea prevede ca angajatul să fie prezent lșa locul de muncă doar în cadrul normei pe care o prevede contractul!
Amendă colosală pentru un anagajtor din Municipiul Târgu Jiu! 10.000 de lei pentru depășirea normei de lucru!

În Municipiul Târgu Jiu, un anagajator a fost amendat cu o sumă în valoare de aproximtiv 10.000 de lei pentru depășirea normei de lucru a unui anagajat de al său. Contractul său prevede un loc de muncă cu timp parțial, însă acesta a stat peste program, iar anagajatorul a fost sancșionat cu această sumă colosală, potrivit ziare.com.

Domeniul de activitate al acestui angajator este în cadrul barurilor și a altor activități de servire a băuturilor și acesta a fost sancționat în urma faptului că și-a șinut angajatul peste program. Contractul de muncă individual care a fost stabilit între anagajtor și angajator a fost de un timp parțial, însă angajatorul l-a ținut pe acest ospătar peste program și a fost depistat de inspectorii de muncă. Mai mult decât atât, situații de genul acesta se tot întâlnesc, întrucât targetul poate nu este îndeplinit sau angajatorul are nevoie în mod specific de acel angajat, însă legea are prevederile sale care nu trebuie trecute cu vederea. Contractul trebuie să fie respectat întotdeauna, astfel că vor urma repercusiuni pentru anagajatori, fie că vorbim de angajatori de top sau de activități aferente servirii, barman, iar lista poate continua.

Citește mai multe despre: Ce angajați își vor schimba locurile de muncă anul viitor. Schimbările apărute pe piața muncii, angajatorii vin cu pretenții, dar și candidații

Amendă colosală pentru depășirea normei de lucru!

Acest caz este uimitor, poate pentru că foarte mulți cetățeni nu sunt în cunoștință de cauză față de această lege, însă angajatorul poate fi amendat cu sume cuprinse între 10.000  de lei și 15.000 de lei. Persoana care a fost depistată de către inspectorii muncii presta munca de ospătar.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată.”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, potrivit gds.ro.

Citește mai multe despre: Joburile part-time reintră pe radarul candidaților. Și angajatorii au scos în piață cu 10% mai multe locuri de muncă part-time decât în 2022