- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă pentru combustibil insuficient. Șoferii neatenți riscă să fie sancționați dacă pleacă la drum cu rezervorul aproape gol

27 Aug, 18:51 • Bocioacă Bianca
Amendă pentru insuficient combustibil în rezervorul mașinii. Șoferii care pleacă la drum cu o cantitate de combustibil insuficientă în rezervorul mașinii nu se expun doar riscului de a afecta motorul vehicului, ci și posibilității de a primi o amendă.
Amendă pentru combustibil insuficient. Șoferii neatenți riscă să fie sancționați dacă pleacă la drum cu rezervorul aproape gol

Amendă pentru combustibil insuficient în rezervor. Dacă acul rezervorului se apropie de zero și se aprinde martorul care anunță că trebuie să alimentați, trebuie să fiți foarte atenți. Dacă combustibilul se epuizează, atunci șoferii riscă nu nu mai să nu mai poată circula, ci și o sancțiune.

Citește și: UiPath, amendă de 70.000 de euro în România. Compania a fost sancționată pentru divulgarea datelor personale ale utilizatorilor

Dacă rezervorul este complet gol, poate deteriora motorul vehiculului. Acesta nu este singurul motiv pentru care este recomandat să alimentați mașina de îndată ce rămâne cu doar un sfert din combustibil în rezervor.

Amendă pentru lipsa de combustibil

Dacă un șofer cu puțin combustibil în rezervor rămâne blocat într-un ambuteiaj, sau dacă benzinăria de care se apropie este în mod excepțional închisă, sau dacă există vreun blocaj și este necesară o ocolire, benzina sau motorina se va epuiza foarte repede și mașina nu va mai putea funcționa.

Citește și: Ce nu ai voie să cari cu liftul. Amendă pentru românii care stau la bloc. Puțini oameni știu asta!

Dacă mașina se oprește din cauza lipsei de combustibil, în special pe autostradă (Autobahn) sau pe un drum expres (Kraftfahrstraße), lucurile se complică. Pe astfel de drumuri nu este permisă staționarea, lucru care va duce la o amendă de 35 de euro. Aveți doar trei minute pentru a umple rezervorul, asta dacă aveți un bidon cu combustibil de rezervă, pentru că ce trece de trei minute se considerăp parcare, care se sancționează cu o amendă de 70 de euro, potrivit ziarulromanesc.de.