- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi de 6.000 de lei pentru mai mulți turiști care au intrat cu ATV-urile în pădurile din zona Piatra Craiului – Zărnești!

24 Oct, 10:06 • Cornel Ghimeșan
În acest sfărșit de săptămână, mai multe persoane au fost amendate după ce au intrat cu ATV-urile în Parcul Național Piatra Craiului. Aceasta este o arie protejată, iar circulația în scop de agrement cu mijloace auto, în afara căilor de circulație publică este interzisă.
Amenzi de 6.000 de lei pentru mai mulți turiști care au intrat cu ATV-urile în pădurile din zona Piatra Craiului - Zărnești!

Jandarmii brașoveni au amendat mai multe persoane, după ce au fost surprinse cu ATV-ul în Parcul Național Piatra Craiului din Brașov. În această zonă trăiesc urși, lupi, râși, cerbi, căprioare și capre negre.

În weekendul 22-23 octombrie 2022, jandarmii brașoveni au primit două sesizări legate de existența unor persoane care se plimbă cu ATV-ul în Parcul Național Piatra Craiului. Dat fiind că astfel de activități sunt interzise în parcurile naționale, jandarmii au pornit în căutarea turiștilor care se plimbau cu mijloace motorizate.

Citește și: Lemn furat cu TIR-ul in județul Neamț! Poliția a confiscat pe loc utilajul de zeci de mii de euro! Șoferul avea doar 27 de ani!

„În această după-amiază, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zona Parcului Național Piatra Craiului a fost sesizat că, în zona protejată a parcului, se află mai multe ATV-uri. Jandarmii s-au deplasat spre zona La Table și au identificat acolo mai multe persoane, cu două ATV-uri, faptă care contravine prevederilor legale”, a anunțat, sâmbătă seara, Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.

Parcul Național Piatra Craiului  este o arie protejată

Amenzi de 6.000 de lei pentru mai mulți turiști care au intrat cu ATV-urile în pădurile din zona Piatra Craiului - Zărnești!
Amenzi de 6.000 de lei pentru mai mulți turiști care au intrat cu ATV-urile în pădurile din zona Piatra Craiului – Zărnești!

Persoanele găsite în Parcul Național Piatra Craiului au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 4.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 a vânătorii și fondului cinegetic, pentru circulația în scop de agrement, cu mijloace auto, în afara căilor de circulație publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului.

Jandarmii au verificat întreaga zonă, descoperind că asemenea motoare se aud și din alte zone ale Parcului Național Piatra Craiului. Pentru aceleași încălcări ale legislației au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 lei.

Aria naturală din Masivul Piatra Craiului a fost înființată în data de 28 martie 1938, prin decizia Consiliului de Miniștri, publicată în Jurnalul Consiliului de Miniștri Nr. 645 din 1938. De-a lungul timpului, aria protejată și-a mărit suprafața în mai multe etape, iar din anul 1990, zona a fost declarată parc național și reconfirmată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000. Aici trăiesc mai multe specii de animale, între care ursul carpatin, cerbul, căprioara, capra neagră, lupul, râsul eurasiatic, jderul de copac, vulpea, mistrețul, veverița și multe altele.

Alte articole: Vești îmbucurătoare: Scade poluarea de pe urma arderii de combustibili fosili mulțumită utilizării energiilor regenerabile şi a mașinilor electrice

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult