- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi uriașe dacă îți abandonezi câinele. Un astfel de gest te poate lăsa fără bani în buzunare

27 Aug, 22:30 • Constantin Cristina
Poți să primești o amendă uriașă dacă îți abandonezi câinele. Este gestul făcut de doi bărbați din Bacău care au primit amenzi usturătoare.
Amenzi uriașe dacă îți abandonezi câinele. Un astfel de gest te poate lăsa fără bani în buzunare

Doi bărbați din Bacău au primit o amendă uriașă după ce și-au abandonat câinele pe un câmp. Potrivit legii, abandonarea animalelor trebuie sancționată cu amenzi care se pot ridica până la 12.000 de lei, a informat romaniatv.net.

Citește și: REVOLTĂTOR! Prețurile din Aeroportul Otopeni, de trei ori mai mari față de Fornetti-ul vândut în oraș

Amenzi uriașe dacă îți abandonezi câinele. Un astfel de gest te poate lăsa fără bani în buzunare

Astfel, Protecția Animalelor Bacău s-a sesizat din oficiu în data de 25 aprilie 2023, după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini care surprind doi bărbați care aruncă din mașină câinele, pe care ulterior îl abandonează pe un câmp. Evenimentul s-a întâmplat pe raza comunei Racova. Autoritățiile s-au mobilizat rapid și i-au sancționat imediat pe cei doi.

Conform legii 205/2004, care privește protecția animalelor, cei doi bărbați au primit o amendă de 8.000 de lei. În prezent, câinele este în siguranță și se află la o fundație din Bacău.

câine
câine

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, pe o reţea de socializare, privind abandonarea unui câine pe raza comunei Racova, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu, stabilind faptul că, la data de 25 aprilie a. c., două persoane ar fi abandonat, dintr-un autovehicul, un câine, pe raza comunei Racova. În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele în cauză şi sancţionate contravenţional conform Legii 205/2004, privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei”, a transmis luni Poliţia Judeţeană Bacău.

Mai mult decât atât, dacă sunteți martorul unui astfel de gest de cruzime în care stăpânul animalului îl alungă, maltratează, abuzartea sau orice altă formă de cruzime, trebuie să sunați la 112. Ulterior, se va face o plângere scrisă la DSVSA (Direcția sanitar veterinară județeană), pentru care veți primi un număr de înregistrare. Un răspuns va veni în maximum 30 de zile lucrătoare.

Alte articole: O nouă metodă de înșelătorie! O femeie s-a dat drept măicuță și s-a ales cu 30.000 de euro. Ce promitea escroaca pentru a face bani cu sacul