- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

An școlar 2023-2024. Ligia Deca insistă testarea antidrog în școli din acest an „Este clar că testarea trebuie făcută”

01 Sep, 21:28 • Constantin Cristina
Ministrul Educației, Ligia Deca, susține testarea antidrog a elevilor în școli începând de anul acesta. Tot ea a spus că testarea se va face doar cu acordul părinților.
An școlar 2023-2024. Ligia Deca insistă testarea antidrog în școli din acest an „Este clar că testarea trebuie făcută”

Ministrul Ligia Deca vrea să înceapă anul acesta testarea antidrog în școli a elevilor. De asemenea, testarea se va face doar cu acordul părinților și de către profesori, a informat observatornews.ro.

Citește și: Lovitură pentru Ligia Deca! Elevii, revoltați după ce Ministerul Educației le-a tăiat gratuitatea la transportul în comun

An școlar 2023-2024. Ligia Deca insistă testarea antidrog în școli „Este clar că testarea trebuie făcută”

„Tocmai aceasta a fost ideea, să se aplice ideea ca săptămâna viitoare să avem forma actualizată a planului și el să fie deja lansat și comunicat. Este clar că testarea trebuie făcută cu acordul părinților și de către profesioniști.”, a informat Ligia Deca, ministrul Educației.

Reporterul sursei citate a aflat ce planuri are ministrul Educației.

Ligia Deca
Ligia Deca

„Până astăzi, toate ministerele implicate, de la Educație, Sănătate, Familie, Muncă și Interne, au venit cu propuneri pentru această procedură. Testarea antidrog în școli este dorită, cel puțin de autorități, dar nu știm unde se va face această testare și cu ce bani. Vor fi elevii testați în școală sau vor fi trimise probele mai departe la laborator, ori vor fi trimiși elevii în afara unităților școlare pentru această testare?

Ce mai important aspect, pentru autorități, acum, este cum vor reuși să anonimizeze tot acest proces pentru ca elevul depistat pozitiv, să nu fie victima, bullyingului printre colegi. Rămâne de văzut ce decizie vor lua autoritățile în acest sens. Marți, 5 septembrie, este ziua în care vom vedea și forma finală a planului pentru combaterea și prevenirea consumului de droguri la noi în țară.”, a spus reporterul.

Alte articole: Ligia Deca anunță un nou proiect în școli. Ministrul Educației propune deschiderea bibliotecilor în afara programului de învățământ