- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANAF a publicat lista rușinii pentru trimestrul 4 din 2024. Cine sunt rău-platnicii țării

05 Feb, 08:01 • Bumbeneci Diana
ANAF a publicat „lista ruşinii” pentru al patrulea trimestru al anului 2023. Au fost afișați rău-platnicii țării.
ANAF a publicat lista rușinii pentru trimestrul 4 din 2024. Cine sunt rău-platnicii țării

Agenția Natională de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat „lista rușinii” cu datornicii care nu şi-au plătit obligațiile fiscale în T4 2023, conform legislației în vigoare.

ANAF a publicat lista rușinii pentru trimestrul 4 din 2024

În “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T4 2023. ”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, scrie Ziarul Financiar.

Obligaţiile fiscale pentru T4 2023 sunt aferente perioadei octombrie – decembrie 2023.

Obligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării.

Ai mai putea citi: Anunțul anului 2024. A fost anunțată ziua în care nu vom mai avea voie cu centrale pe gaz

ANAF
ANAF

Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

ANAF va efectua modificări “în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

„Lista ruşinii”, cu datornicii după primul trimestru al anului 2023
Obligaţiile fiscale pentru trimestrul unui din 2023 sunt aferente perioadei ianuarie-martie 2023.

Obligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării, potrivit zf.ro.

Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

ANAF va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

„Lista ruşinii” publicată de ANAF poate fi consultată aici: www.anaf.ro/restante/.

Ai mai putea citi: Șeful Casei de Pensii aduce vestea momentului pentru pensionari! Baciu: „De la 300 de milioane la 400 de milioane”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult