- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajați Metrorex cu salarii mari, puși să restituie tichetele de masă primite

08 Dec, 16:04 • Andrei Alina
Mai mulți angajați Metrorex cu salarii mari de peste 8.000 de lei au fost puși de conducerea societății de transport subteran să restituie tichetele de masă deja primite în contul lunii octombrie. Măsura a fost luată în virtutea Legii 296/2023, cunoscută și sub numele de Legea austerității, anunță clubferoviar.ro.
Angajați Metrorex cu salarii mari, puși să restituie tichetele de masă primite

Lovitură pentru angajații Metrorex. Printr-un Ordin de serviciu semnat de șeful Depoului Exploatare TEM (trenuri electrice de metrou), angajaților ale căror venituri realizate în luna octombrie au depășit suma netă de 8.000 de lei li se cere să restituie contravaloarea tichetelor de masă, protrivit clubferoviar.ro.

 

Angajații Metrorex cu salarii mari, lăsați fără tichete de masă

Ordinul face referire la Legea 296/2023 ”privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung” și la Memorandumul cu tema ”Exceptarea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA şi a Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA de la unele prevederi ale legii menționate. În actul normativ se stipulează că acordarea tichetelor de masă se va face doar pentru angajaţii care au salarii mai mici de 8.000 de lei.

Citește și: Angajații CE Oltenia vor primi tichete de 15 lei, în loc de 35 de lei. Sindicaliștii cer păstrarea valorii inițiale până în aprilie

Citește și: Crește valoarea tichetelor de masă. Câți bani vor primi românii în plus, de la 1 ianuarie 2024

”(…) se va proceda la reglarea tichetelor de masă aferente lunii octombrie 2023. Conform art.12 (5) din Legea nr. 165 din 10 iulie 2018 privind acordarea tichetelor de masă: . Ca atare, următorii salariați (conform tabelului anexat) au obligaţia de a se prezenta în cel mai scurt timp la Compartimentul Financiar din cadrul Depoului Exploatare TEM Berceni pentru completarea angajamentului de plată în vederea reţinerii contravalorii tichetelor de masă necuvenite aferente lunii octombrie 2023 pe statul de plată”, se arată în Ordinul de serviciu semnat de șeful de depou Mircea Radu Sebeșan și de contabilul șef Ecaterina Camelia Popa.