- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Angajații CE Oltenia vor primi tichete de 15 lei, în loc de 35 de lei. Sindicaliștii cer păstrarea valorii inițiale până în aprilie

07 Dec, 16:20 • Russo George
Situația tichetelor de masă de la Complexul Energetic Oltenia este pusă în continuare sub semnul întrebării. Măsurile de austeritate ar putea reduce anumite beneficii acordate minerilor și energeticienilor. Între acestea se află tichetele de masă și voucherul de vacanță.
Angajații CE Oltenia vor primi tichete de 15 lei, în loc de 35 de lei. Sindicaliștii cer păstrarea valorii inițiale până în aprilie

Propunerea conducerii CE Oltenia este ca, în urma aplicării măsurilor de austeritate, valoarea tichetelor de masă se va reduce cu 50%. Astfel, de la 35 de lei se va ajunge la numai 15 lei. Impactul asupra salariaților va fi unul major. Se caută soluții pentru ca valoarea tichetelor de masă să rămână neschimbată. Deocamdată, nu a fost făcută niciun fel de propunere în acest sens.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia, din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari, este de părere că în baza Contractului Colectiv de Muncă, angajații Complexului Energetic Oltenia ar trebui să beneficieze de aceeași valoare la tichetele de masă.

„Minerii și energeticienii ar trebui să primească tichetele de masă la 35 de lei până la 1 aprilie, când expiră Contractul Colectiv de Muncă. Apoi se va negocia un alt Contract Colectiv de Muncă și vor fi căutate soluții pentru ca valoarea unui bon de masă să rămână ca până acum, printr-o compensație lunară adăugată la salariu. Vedem ce va stabili administrația CEO”, a menționat Manu Tomescu, unul dintre liderii de sindicat din Termocentrala de la Rovinari, potrivit Gorjonline.

Într-o emisiune radiofonică, Nicolae Davițoiu, președintele Partidului Mișcarea Populară Gorj, a criticat dur conducerea CE Oltenia.

Conducerea CE Oltenia nu a mai făcut comunicări privind situația financiară sau numărul de angajați

”Este o lipsă de transparență totală, nu mai spune nimeni nimic, liderii de sindicat și-au angajat toată camarila, așa că toată lumea tace” a declarat Davițoiu.

Liderul PMP Gorj se așteaptă la reduceri de cheltuieli la Minprest Rovinari, societate la care s-a vorbit despre concedieri, în ultima perioadă. Nicolae Davițoiu a afirmat că atâta vreme cât a scăzut numărul de angajați la Complexul Energetic Oltenia, este normal să scadă și la prestatorul său de servicii.

”Ei se țin de planul de restructurare într-un singur sens, cu concedierile. Pe partea de investiții nu s-a pornit cu nimic” a mai spus Davițoiu.

Citește și: Protest la OMV. Angajații sunt nemulțumiți, după ce ar fi primit o ofertă salarială ”rușinoasă”