- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajații DSP Bacău au parte de un spor de 12% la salariu pentru scrisul la calculator! Cum este justificat acest spor?!

09 Dec, 12:54 • Cornel Ghimeșan
Se pare că șefa DSP Bacău este de părere că activitate le afectează memoria si vederea angajaților, iar faptul că tastează la calculator le afectează articulațiile! Acesta este motivul pentru care angajații primesc un spor de 12% la salariu. Pe lângă salariul de bază aceștia primesc 1200 de lei în plus.
Angajații DSP Bacău au parte de un spor de 12% la salariu pentru scrisul la calculator! Cum este justificat acest spor?!

Activitatea zilnică la Direcția de Sănătate Publică Bacău afectează memoria și vederea. Așa justifică șefa DSP un spor de 12% la salariu pentru ea și colegii medici. Aceiași care, în luna octombrie, au făcut o evaluare la Poliția locală și au constatat că agenții fac febră musculară la degete din cauza tastaturii. Prefectul județului a cerut o listă cu toate instituțiile care beneficiază de astfel de sporuri aberante.

Cum primesc medicii DSP Bacău sporuri aberante

Solicitarea atenției, a memoriei și a văzului prin analiza și emiterea de decizii în timp util, contactul cu oamenii în timpul audiențelor sau riscul toxico-alergic generat de contactul cu documentele. Sunt doar trei dintre motivele care au stat la baza acordării sporului de 12% la salariu, valabil pentru toți angajații instituției. În baza acestuia, șefa DSP Bacău, de pildă, încasează lunar, pe lângă salariul de bază, aproape 1.200 de lei brut, pentru că își pune viața în pericol mergând zi de zi la serviciu. Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al DSP Bacău:

„Având în vedere buletinul de determinare prin expertizarea locurilor de muncă efectuat de către compartimentul Medicina Muncii din cadrul DSP Bacău au rezultat peste patru factori de risc ceea ce a condus la aplicarea pentru personalul instituției noastre a prevederilor articolului unic, litera A din anexa 1, a regulamentului cadru.”

Alte articole: Bucureștenii au adoptat 276 de câini în 2022, în cadrul târgurilor organizate de Primăria Capitalei. O nouă ocazie de a adopta, sâmbătă, 10 decembrie 2022

Pe listă se numără și scrisul la calculator.

„Gestualitatea specifică ce implică solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date” – se arată în buletinul de expertiză emis pentru Direcția de Sănătate Publică Bacău, scrie Ziarul de Bacău.

Angajații DSP Bacău au parte de un spor de 12% la salariu pentru scrisul la calculator! Cum este justificat acest spor?!
Angajații DSP Bacău au parte de un spor de 12% la salariu pentru scrisul la calculator! Cum este justificat acest spor?!

„Refuz să cred că tastatura unui calculator sau ecranul unui laptop poate să pericliteze existența unui funcționar public sau unei persoane în general. Am solicitat Direcției pentru Sănătate Publică Bacău să treacă la o reviziuire transparentă și cu bună credință a buletinelor de expertiză în baza cărora se acordă sporurile în instituțiile publice”, a declarat Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău

Prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, spune că a solicitat în regim de urgență o listă cu instituțiile din județ care au cerut astfel de sporuri.

Citește și: Petre Daea versus Comisia Europeană pentru subvenția pentru oi! CE dorea anularea ei, spre dezamăgirea fermierilor români

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult