- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANM emite avertizare COD RUȘU de ploi torențiale și vijelii. Cinci regiuni ale țării vor fi devastate de vremea severă

12 Jun, 10:27 • Constantin Cristina
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod roșu de ploi torențiale abundente în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți.
ANM emite avertizare COD RUȘU de ploi torențiale și vijelii. Cinci regiuni ale țării vor fi devastate de vremea severă

AVERTIZARE COD ROȘU de ploi torențiale și vijelii! Cinci regiuni din țară vor fi devastate de vremea severă care va intra în vigoare diseară, a informat observatornews.ro.

Regiunile care vor fi devastate de vremea severă sunt județele Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți. Specialiștii au anunțat că în doar câteva ore va ploua cât pentru o lună.

Citește și: Prognoza meteo 29 mai – 26 iunie a fost actualizată. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

ANM emite avertizare COD RUȘU de ploi torențiale și vijelii. Cinci regiuni ale țării vor fi devastate de vremea severă

ANM emite avertizarea cod roșu de vreme severă este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 20.00 – 13 iunie, ora 8.00. Astfel, potrivit meteorologilor, în judeţele Mehedinţi şi Gorj şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Vâlcea şi Hunedoara, vor fi averse torenţiale şi abundente.

Cantităţile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70…80 l/mp.

De asemenea, ANM a emis și avertizări cod portocaliu și galben de vreme severă.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 10

Fenomene vizate: averse torențiale, grindină

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

ANM, cod roșu de ploi torențiale
ANM, cod roșu de ploi torențiale

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 12

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

În Capitală vor fi maxime de 29 grade Celsius

ANM au transmis prognoza specială pentru București. Astfel, luni, vremea va fi normală termic în Capitală. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru averse redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Alte articole: Meteo 5 iunie – 3 iulie 2023. Cum va fi vremea în prima parte a verii